Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy. Přelijeme polovinou směsi z kysané smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme druhou vrstvu brambor a opět zalijeme kysanou smetanou, posypeme sýrem a navrch nasypeme slunečnicová semínka. Dáme zapéci do trouby, než sýr zezlátne. Výborně chutné teplé i studené.
2
Tip: recept můžeme obměnit, pokud do kysané smetany přimícháme ještě hořčici nebo kečup dle chuti.
Jsou výborné i ke kuřecím prsům na přírodno. Přidávám další foto :-)
Sylva Karešová
|12. 3. 2008 01:24
Dnes jsem je dělala k večeři, byly moc dobré. Poslala jsem i fotografii, tak snad v nejbližších dnech bude přidána. Chutná mi to samotné, nic víc bych k tomu nedávala..
Michaela Veselá
|15. 11. 2006 11:40
Rodině to dávám i jako přílohu k masu. Já to mám nejradši samotné. Pokud se použije kysaná smet. nízkotučná je to i skvělé dietní jídlo.
Jitka
|10. 11. 2006 15:16
Toto jíte jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k něčemu dalšímu?