strouhanka
čerstvě mletá (nastrouhaná) ze dvou starších rohlíků
voda
nebo mléko dle potřeby
brambory
- oloupané, pokrájené (pro 4 osoby)
250
ml
smetana ke šlehání
100
ml
mléko
sůl
pepř mletý
česnek nebo jiné námi oblíbené koření
Postup přípravy receptu
1
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky, které poskládáme vedle sebe do pekáče naplněného pokrájenými syrovými bramborami, které jsme zalili mlékem a smetanou a dochutili dle své chuti solí, kořením nebo nasekaným česnekem či bylinkami. Vše zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 45-55 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem či kompotem.
3
Mleté maso můžeme použít vepřové, hovězí, mix, drůbeží i králičí.
děkuji za recept, bylo to moc dobré a karbanátky si mohl dát i přítel, který nesmí teď smažená jídla
Anonymous
|3. 11. 2015 11:07
Monika děkuji za recept všem chutnalo a hlavne to bylo snadné vařeni , takže ráda doporučim přátelům
Pavlina
|28. 10. 2015 11:24
Děkuji za skvělý recept, určitě nebyl naposled.
Jitka
|10. 5. 2015 13:28
Rychlé, výborné a z jednoho pekáče. Dík <3
Eva Matoušovská
|18. 11. 2014 07:51
Zkoušela jsem v sobotu uvařit podle vašeho receptu a povedlo se,navíc to nebyla žádná věda.Bylo to rychlé a vydatné jídlo a všem chutnalo.Karbanátky byly šťavnaté a brambory měly výbornou chuť.Myslím že se recept u nás zabydlel už nadobro.