Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut.
2
Pak vyndáme, zalijeme osolenou smetanou s rozšlehaným vejcem a necháme ještě cca 5-10 minut zapéct.
3
Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renča
|11. 7. 2016 11:23
Uvařila jsem si rovnou oloupané hranolky brambor i s kapustou. Pak už jen promíchala s ostatním, šupla do trouby a super rychlý oběd byl na světě :D Díky
Martina
|31. 5. 2016 06:33
Dostala jsem od mamči půlku kapusty na polévku ale tu manžel nechtěl, tak jsem zahledala v receptech a zkusila tuhle zapečenou a to už neprotestoval :-)
....recepty 73 - recept si vybral spíše mne, protože byl v rubrice Doporučené recepty..Na tom receptu není žádná chyba, ale on je jenom sestavený pro toho, kdo jí všechny normální potraviny!
Já ho příště zkusím zapéct s bílou klobásou a nebudu opět dávat smetanu. Jak už jsem psala do receptu Holandský řízek ...- I Vegetarián může někdy ujet !
Nevím co bych měla ještě vysvětlit ! No asi tolik, že jsem spíš přeorientovaná na skoro už jen syrovou stravu a ta zapečená varianta je už bohužel pro mne asi minulostí.
...citronko, v receptu na Severoafrickou cizrnovou polévku jste napsala, že jste vegetarián ...v tom případě nechápu Váš výběr receptu :-\ ...pokud je mi známo, vegetarián se s masem a uzeninou "nekamarádí" ...to mi přijde podobné, jako kdyby muslimové pořádali české vepřové hody (zabijačku) ...jediné čemu rozumím je, že vám to moc nechutnalo, je tam totiž KLOBÁSA, ale v tomto případě to není asi chyba receptu, i když netvrdím, že je recept gastronomická senzace světového rozměru ...toť můj názor ;-)
...a také by mě zajímalo, jak byste recept upravila?
Maru
|8. 4. 2016 20:21
Bylo to skvělý a ryclý.Ď.
Elis
|27. 3. 2016 16:52
Nic těžkého a přitom výborné :-* . Já bych teda nic neměnila, nevím čím bych je ještě mohla vylepšit :-\ .
Moc moc chválím, pochutnala jsem si i na studených bramborách:-) Jenom jsem neměla klobásu, tak jsem to hodila na malinkej kousek špeku, aby to chytlo vůni a bylo to báááááječný :-[
Katka
|1. 11. 2013 14:08
Chvalim, bylo to mooc dobré ;-) jenomže jsem tak nedávala vaíčko, ale pridala jsem tam palivou klobasu :-P
Vláďa
|25. 7. 2013 11:43
Bezva gáblik s maďarskou pálivou klobásou.
Milada
|3. 2. 2013 15:26
Jsou výborné a tak je mi líto, že jsme je snědli na posezení, dala bych si totiž ještě :D
Míša Staňková
|4. 12. 2012 10:29
Ahoj! Pekla jsem je včera rodině k večeři a před chvílí jsem dojedla zbyteček. Musela jsem teda dělat z víc brambor a kapusty, aby bylo dost pro všechny a taky všem hooodně chutnaly.