ja si takto zvyknem pripraviť zemiačiky od mccain, opražím na panvice na troche oleja alebo masla, pridám korenie a aj zeleninku a potom už iba nejaký dresing.
no nechci vam nic rikat ale ani vas popis co tu popisujete jsme v reckych tavernach nedostali takze pokud jite tam u vas v nejakych radoby reckych hospodach nechte si prosim komentare az nekdy budete v recku tak pak neco povidejte jak co se kde podava. ne u kazdyho jidla se podava pita chleba ... navic u u nas co recept to jinaj viz treba bramborovej salat takze taky dost zalezi na tom v jakym kotou recka pani byla. pac na krete jsme jidlo meli trochu jiny nez treba na korfu. . . ale ono je desne lehky neco soudit jen podle toho co se podava v reckych restauracich tam kde bydlim ono i frape primo v recku a frape v prazsky recky hodpode chutna docela odlisne
Prave recke brambory jsou v troube pecene a olejovym oleji s trpskou soli a oreganu.Citron se pouziva spise na maso.Jenom na vysvetleni.
Janka, ja to neberiem tak, že sa cítim dotknutá. Vôbec nie, len som povedala svoj názor. Ja som si ten recept skutočne doniesla z dovolenky v Grécku.
Pani Terezo recept na recke brambory je v receptech.Kdyz si date v recke restauraci,jakekolivrecke jidlo,dostanete ryzi,recke brambory a recky salat.Jidlo se podava s pita chleba,ktery se namaci do tzaziky omacky.Mame zde ve Vancouveru hodne reckych restauraci a obchodu.Nechtela jsem se vas nijak dotknout,to je tak pro zajimavost.Diskuse je preci vzdy dobra a poucna.
No, pravá valašská slivovice je jiná než slivovice z valašska z Vizovic. Tím chci říct, že variant je mnoho a každý používá idgredience dle své možnosti. Řekové, Sasové, Slované a mnohé tisíce dalších národností. Nekritizujte národní kuchyni, i kdyby měla být pro velmi menší menšinu !
Pravé... Čo je pravé ? Tiež robievame francúzske zamiaky a Francúzi o takých zemiakoch ani nechyrujú. A potom, nenazvala som recept "Pravé zemiaky po grécky". A pochybujem, že Gréci robia zemiaky len na tento jeden spôsob. Takže ak si donesiem recept z Grécka, aj keď iný ako poznáte Vy, je tiež po grécky.
Prave brambory po recku jsou pecene v troube s troskou citronove stavy,takze maji jemne navynulou chut.Rozhodne ne zadna zelenina.