Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut opékáme na nudličky nakrájené papriky, nakrájený pórek a česnek. Osolíme, opepříme. Opatrně vmícháme brambory, na kostičky nakrájený sýr a prudce prohřejeme. Porce posypeme lístky tymiánu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lucia
|29. 1. 2014 14:26
ja si takto zvyknem pripraviť zemiačiky od mccain, opražím na panvice na troche oleja alebo masla, pridám korenie a aj zeleninku a potom už iba nejaký dresing.
misi
|25. 11. 2012 12:48
no nechci vam nic rikat ale ani vas popis co tu popisujete jsme v reckych tavernach nedostali takze pokud jite tam u vas v nejakych radoby reckych hospodach nechte si prosim komentare az nekdy budete v recku tak pak neco povidejte jak co se kde podava. ne u kazdyho jidla se podava pita chleba ... navic u u nas co recept to jinaj viz treba bramborovej salat takze taky dost zalezi na tom v jakym kotou recka pani byla. pac na krete jsme jidlo meli trochu jiny nez treba na korfu. . . ale ono je desne lehky neco soudit jen podle toho co se podava v reckych restauracich tam kde bydlim ono i frape primo v recku a frape v prazsky recky hodpode chutna docela odlisne
adriana z Recka
|6. 12. 2007 17:34
Prave recke brambory jsou v troube pecene a olejovym oleji s trpskou soli a oreganu.Citron se pouziva spise na maso.Jenom na vysvetleni.
Tereza Jarčušková
|18. 1. 2006 16:04
Janka, ja to neberiem tak, že sa cítim dotknutá. Vôbec nie, len som povedala svoj názor. Ja som si ten recept skutočne doniesla z dovolenky v Grécku.
Jana
|18. 1. 2006 02:09
Pani Terezo recept na recke brambory je v receptech.Kdyz si date v recke restauraci,jakekolivrecke jidlo,dostanete ryzi,recke brambory a recky salat.Jidlo se podava s pita chleba,ktery se namaci do tzaziky omacky.Mame zde ve Vancouveru hodne reckych restauraci a obchodu.Nechtela jsem se vas nijak dotknout,to je tak pro zajimavost.Diskuse je preci vzdy dobra a poucna.
Radvan Zámečník
|17. 1. 2006 18:54
No, pravá valašská slivovice je jiná než slivovice z valašska z Vizovic. Tím chci říct, že variant je mnoho a každý používá idgredience dle své možnosti. Řekové, Sasové, Slované a mnohé tisíce dalších národností. Nekritizujte národní kuchyni, i kdyby měla být pro velmi menší menšinu !
Tereza Jarčušková
|17. 1. 2006 10:04
Pravé... Čo je pravé ? Tiež robievame francúzske zamiaky a Francúzi o takých zemiakoch ani nechyrujú. A potom, nenazvala som recept "Pravé zemiaky po grécky". A pochybujem, že Gréci robia zemiaky len na tento jeden spôsob. Takže ak si donesiem recept z Grécka, aj keď iný ako poznáte Vy, je tiež po grécky.
Jana
|16. 1. 2006 23:02
Prave brambory po recku jsou pecene v troube s troskou citronove stavy,takze maji jemne navynulou chut.Rozhodne ne zadna zelenina.