Brambory ve slupce omyjeme. Do pekáčku dáme na dno trochu soli a na ni naskládáme brambory. Zasypeme zbytkem soli (když je menší pekáček, stačí i míň soli - brambory, ale musí být úplně přikryté. Dáme péct do trouby na 200 C cca na 1 - 2 hodiny (podle velikosti brambor - já obvykle dělám menší a stačí tak 60 - 80 min).
2
Pak rozbijeme solnou krustu, vyndáme brambory, na talíří rozkrojíme na čtvrtky, na každou bramboru dáme kousek másla. Výborné, jako příloha, ale i jako samostatné jídlo - chutnají podobně jako brambory pečené v ohni.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Hromádka
|8. 11. 2009 18:22
Aha, dík Simčo. Jsem o trošku chytřejší a určitě to někdy prubnu.
Simča Sládková
|8. 11. 2009 17:06
Evi ne, ty brambory jsou ale jakoby upečené v ohni - ta sůl v troubě se nažhaví a opéká brambory ze všech stran. Podobně se peče na soli i kuře a je z trouby jako ogrilované na ohni.....
Eva Hromádka
|8. 11. 2009 11:53
Jaký význam má tedy to pečení v soli? Budou pak slané ty brambory?
Klára Keselyova
|8. 11. 2009 10:00
U nás sa takto pečú zemiaky bez soli. Umyté zemiaky v šupke, poskladám na rošt do trúby, upečiem do mekka, na tanieri sa pokrájajú, posolia, pridása maslo a zapíjajú sa buď čajom /v zime/, alebo kyslým mliekom. Vynikajúca a ľahká večera.