Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
2
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dagmar Stránská
|22. 1. 2007 21:43
Moc Vám děkuji za vegetariánskou inspiraci. Určitě o víkendu zkusím.
MartinV
|22. 1. 2007 15:49
Fetu doporučuji předem nakrájet na plátky a nechat přes noc vylouhovat v misce s vodou => zbaví se tak přebytečné soli, kterou je konzervovaná. Samotná chuť sýra zůstane.
Jana Z
|22. 1. 2007 09:52
No teda dneska je tady jeden recept lepší než druhý, alespoň pro mě:-)) Miluju jednoduché ale DOBRÉ jídla.