Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky (vybíráme dobrou, voňavou, dává základní chuť celému jídlu). Škvaříme tak dlouho, až začne vonět a hnědnout. Pak zasypeme moukou a uděláme dost tmavou jíšku, kterou zředíme nejprve studenou vodou a pak přidáme kysanou smetanu (pozor, po přidání smetany omáčka dost zřídne). Osolíme a zavaříme do omáčky tolik ztracených vajec, kolik předpokládáme, že naši strávníci snědí. Vajíčka vaříme cca 4 minuty, aby zůstala uprostřed tekutá.
2
Podáváme s vařenými brambory. Velmi rychlá večeře. Hodí se k tomu i hlávkový nebo jiný zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|17. 11. 2008 09:47
U nás sa tomu hovorí máčanka a podáva sa to s chlebom, nie zem iakmi.
Martina D
|7. 11. 2005 14:56
Není to úplně špatný recept, ba naopak pokud doma opravdu není nic, je to taková "z prdu kulička". Jen se mi k tomu moc nehodily ty brambory - s knedlíkem lepší. Jinak cením dobrý nápad