těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.
velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky
připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.
Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.
Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.
Musí se to dávat do trouby? Nemohlo by se to dusit na sporáku?