• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory na rýži
Napište svůj komentář k receptu

Brambory na rýži

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory na rýži
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory nejlépe nové
    • 1
      hrnek rýže
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička červená paprika
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,50
      ks citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      hrst sezamová semínka
    • 1
      hrst petrželka
    • 2,50
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
2
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.
3
Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.
4
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Masová směs s cuketou na těstoviny,…

Houbové měšce s rýží nebo s brambory

Houbové měšce s rýží nebo s brambory

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem

Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mirina | 24. 3. 2007 09:26

    těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.

  • Chichi | 23. 3. 2007 11:22

    velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky

  • Mirina | 23. 3. 2007 11:13

    připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.

  • Zuzka L. | 22. 3. 2007 14:35

    Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.

  • englicka marketa | 22. 3. 2007 12:24

    Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.

  • Zuzka L. | 22. 3. 2007 10:52

    Musí se to dávat do trouby? Nemohlo by se to dusit na sporáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Rýže
Pokrmy Z brambor Z rýže Červen Oběd Večeře Pečení Smažení Dietní Vegetariáni Vegani Bez lepku Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Citronová šťáva Hřebíček Kari Petrželka Rýže Sezamová semínka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

103
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Olga Matušková o manželství s Waldemarem (†76): S dítětem jsem si dupla! Ve svatbu ale nedoufala…

Olga Matušková o manželství s Waldemarem (†76): S dítětem jsem si dupla! Ve svatbu ale nedoufala…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Brambory na rýži
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact