Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
2
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory. Lehce orestujeme a přidáme rýži, kari, papriku, hřebíček a citronovou šťávu. Zamícháme a podlijeme vodou.
3
Dáme do trouby a dusíme, dokud se veškerá voda nevsákne do rýže - cca 35 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
mirina
|24. 3. 2007 09:26
těžko říct,už si přesně nevzpomínám,ale myslím že se tomu snad říká tavička-jestli je to ale bulharsky nebo česky fakt nevím.
Chichi
|23. 3. 2007 11:22
velmi by mě zajímalo, jaký to má mít bulharský název - nemohla byste Mirino doplnit? díky
Mirina
|23. 3. 2007 11:13
připomíná mi to jeden bulharský recept,kde se ještě dává párek,kečup,posolí, a z koření jen nové koření a celý pepř.Zalije se to vše tak asi na dva prsty nad celou smšs a jak je měkký brambor - je měkká i rýže,tak vytáhneme z trouby a jíme.Je to vyborné.V bulharsku k tomu přikusojou ještě chléb.Má to mít konzistenci jako hustší guláš.
Zuzka L.
|22. 3. 2007 14:35
Děkuju, Markéto. Jsem kuchařka začátečnice a každá dobrá rada se mi hodí.
englicka marketa
|22. 3. 2007 12:24
Zuzko nemám s tím dobrou zkušenost.Mnohem lepší je to z trouby ale pokud chcete tak to klidně duste na sporáku,ale rýže nebude tak dobrá.
Zuzka L.
|22. 3. 2007 10:52
Musí se to dávat do trouby? Nemohlo by se to dusit na sporáku?