• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brambory na kyselo
Napište svůj komentář k receptu

Brambory na kyselo

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory na kyselo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • 1
      l voda nebo vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet 1-2
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      ks cibule
    • petrželka zelená

Postup přípravy receptu

1
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule a hladké mouky jíšku, ke konci přidáme do jíšky jemně pokrájenou petrželku a vše vmícháme do brambor. Povaříme ještě asi 15 minut a občas promícháváme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a při podávání na talíř přidáme lžíci kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo s vejcem

Čočka na kyselo s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dusan | 12. 5. 2014 18:34

    To je presne ono to hladam taky recept mala moja mamka pošlete recept.

  • Naďa | 4. 11. 2006 11:26

    Díky,že jste mi připoměla tuhle "bramborovou omáčku".Doma jsme jí říkali plpa,protože když se vařila,tak dělala tak plp,plp....

  • Honza | 4. 11. 2006 09:50

    Maminka je dělávala jednoduše - vařené brambory oloupala,protáhla na kostičky,osolila,opepřila,ooctila - důležitá je vyváženost soli a octa - poté přelila rozpuštěným máslem,přidala kousek ohřátého buřta a celá rodina se mohla užrat.Jednoduché,rychlé - dej jí Pán Bůh věčnou slávu.

  • Tereza Jarčušková | 2. 5. 2006 07:10

    U nás sa vynecháva tymián, petržlen, v zápražke cibuľa a k zemiakom na kyslo sa podáva fašírka, mäsko na cibuľke, alebo klobáska na cibuľke a paprike. Veľkí žrúti ešte kúsok chleba.

  • zdenek andel | 1. 5. 2006 14:58

    Toto vařila již moje babička a vždy to bylo velice jedlé

  • Alena | 3. 3. 2005 12:41

    Je to dobrý, rychlý a vzdáleně to připomíná kulajdu, jinak velmi nenáročné skoro dietní jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Máslo Ocet Pepř celý Pepř mletý Petrželka Sůl Tymián Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Stracciatella

Stracciatella

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

164
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
53
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Brambory na kyselo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact