Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule a hladké mouky jíšku, ke konci přidáme do jíšky jemně pokrájenou petrželku a vše vmícháme do brambor. Povaříme ještě asi 15 minut a občas promícháváme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a při podávání na talíř přidáme lžíci kysané smetany.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dusan
|12. 5. 2014 18:34
To je presne ono to hladam taky recept mala moja mamka pošlete recept.
Naďa
|4. 11. 2006 11:26
Díky,že jste mi připoměla tuhle "bramborovou omáčku".Doma jsme jí říkali plpa,protože když se vařila,tak dělala tak plp,plp....
Honza
|4. 11. 2006 09:50
Maminka je dělávala jednoduše - vařené brambory oloupala,protáhla na kostičky,osolila,opepřila,ooctila - důležitá je vyváženost soli a octa - poté přelila rozpuštěným máslem,přidala kousek ohřátého buřta a celá rodina se mohla užrat.Jednoduché,rychlé - dej jí Pán Bůh věčnou slávu.
Tereza Jarčušková
|2. 5. 2006 07:10
U nás sa vynecháva tymián, petržlen, v zápražke cibuľa a k zemiakom na kyslo sa podáva fašírka, mäsko na cibuľke, alebo klobáska na cibuľke a paprike. Veľkí žrúti ešte kúsok chleba.
zdenek andel
|1. 5. 2006 14:58
Toto vařila již moje babička a vždy to bylo velice jedlé
Alena
|3. 3. 2005 12:41
Je to dobrý, rychlý a vzdáleně to připomíná kulajdu, jinak velmi nenáročné skoro dietní jídlo.