• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
Napište svůj komentář k receptu

Brambory jak příloha

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory jak příloha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek vymačkaný nebo 2 lžíce granulovaného
    • 2
      lžíce oregáno
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a rukama obracíme, až česnek pokryje všechny kousky. To samé uděláme s olejem. Nakonec přidáme oregáno a znovu propracujeme. Kousky takto připravených brambor nasypeme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 225´°C. Pečeme, až jsou brambory měkké a zlatavé. Vůně česneku a oregána provoní kuchyni. Hodí se ke všem pečeným masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucia | 28. 1. 2014 15:41

    výborný recept, ja zvyknem použiť zemiaky od McCain natur polmesiačiky v šupke, trošku ich opražím na oleji a dochutím podľa vlastnej chuti, poprípade s nejakou zeleninkou a dajú sa napichovať a máte z nich šašlik.

  • dandy99
    dandy99 | 13. 10. 2012 14:24

    je to velmi dobre,akorát jsem tam dala čersvé oregano.

  • Jana V. | 22. 11. 2006 11:48

    Já peču brambory bez česneku a přidávám ho až po upečení-do mísy nasypu utřený česnek,přidám plátky másla,případně kečup a promíchám.Se sklenicí mléka je to výborné i samotné bez dalších příloh.

  • hala | 22. 11. 2006 10:29

    superr recepta...

  • D K | 18. 11. 2006 18:00

    Dnes jsem udělala k obědu s pečeným kuřetem a opravdu moc dobré. ještě jsem k tomu udělala zálivku z receptu: pečené brambory vzpomínka na Berlín. Dávám za 1.

  • Pastis Petite | 17. 11. 2006 09:09

    Paní Jano - výborný nápad s tou nivou. Zkusím zítra večer k pečené rybě s parmezánem a hruškovým kompotem. (Hrušky chutnají báječně s nivou... ;-)

  • Jana Z | 16. 11. 2006 18:26

    Brambory jsem ještě před dopečením vylepšila nastrouhanou nivou a nechala rozpustit.Dávám za jedna.

  • silva rohackova | 16. 11. 2006 13:13

    Tak takhle dělám vylepšené americké brambory, jen místo oregána používám provensálské koření a to taky nemá chybu!!chválím!!

  • Jana Z | 16. 11. 2006 09:55

    Jdu vařit, pak dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Oregáno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Cookies chip

Cookies chip

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
23
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nový seriál České televize Ratolesti řeší i změnu pohlaví: Zachrání Geislerová »divnou holku«?

Nový seriál České televize Ratolesti řeší i změnu pohlaví: Zachrání Geislerová »divnou holku«?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact