• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
Napište svůj komentář k receptu

Brambory jak příloha

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory jak příloha
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek vymačkaný nebo 2 lžíce granulovaného
    • 2
      lžíce oregáno
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a rukama obracíme, až česnek pokryje všechny kousky. To samé uděláme s olejem. Nakonec přidáme oregáno a znovu propracujeme. Kousky takto připravených brambor nasypeme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 225´°C. Pečeme, až jsou brambory měkké a zlatavé. Vůně česneku a oregána provoní kuchyni. Hodí se ke všem pečeným masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucia | 28. 1. 2014 15:41

    výborný recept, ja zvyknem použiť zemiaky od McCain natur polmesiačiky v šupke, trošku ich opražím na oleji a dochutím podľa vlastnej chuti, poprípade s nejakou zeleninkou a dajú sa napichovať a máte z nich šašlik.

  • dandy99
    dandy99 | 13. 10. 2012 14:24

    je to velmi dobre,akorát jsem tam dala čersvé oregano.

  • Jana V. | 22. 11. 2006 11:48

    Já peču brambory bez česneku a přidávám ho až po upečení-do mísy nasypu utřený česnek,přidám plátky másla,případně kečup a promíchám.Se sklenicí mléka je to výborné i samotné bez dalších příloh.

  • hala | 22. 11. 2006 10:29

    superr recepta...

  • D K | 18. 11. 2006 18:00

    Dnes jsem udělala k obědu s pečeným kuřetem a opravdu moc dobré. ještě jsem k tomu udělala zálivku z receptu: pečené brambory vzpomínka na Berlín. Dávám za 1.

  • Pastis Petite | 17. 11. 2006 09:09

    Paní Jano - výborný nápad s tou nivou. Zkusím zítra večer k pečené rybě s parmezánem a hruškovým kompotem. (Hrušky chutnají báječně s nivou... ;-)

  • Jana Z | 16. 11. 2006 18:26

    Brambory jsem ještě před dopečením vylepšila nastrouhanou nivou a nechala rozpustit.Dávám za jedna.

  • silva rohackova | 16. 11. 2006 13:13

    Tak takhle dělám vylepšené americké brambory, jen místo oregána používám provensálské koření a to taky nemá chybu!!chválím!!

  • Jana Z | 16. 11. 2006 09:55

    Jdu vařit, pak dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Oregáno Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

201
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
36
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
17
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Brambory jak příloha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact