• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Brambory - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Brambory - cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory - cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 250
      g dětská krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 0,50
      lahev mandlová tresť - hořká

Postup přípravy receptu

1
Smícháme v těsto, 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladnu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici. Poté okoupeme v rumu (na malou lžičku nalít rum a piškot z obou stran okoupat). Opět necháme ztuhnout, obtáhneme mandlovým těstem, obalíme v kakaovém prášku. Je to velká dobrota!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční rozinkové cukroví

Vánoční rozinkové cukroví

Makové koláčky s povidly - cukroví

Makové koláčky s povidly - cukroví

Vinné cukroví

Vinné cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 30. 11. 2013 11:20

    obtáhnout znamená zabalit do těsta jako když děláte plněné knedlíky :-) krém si myslím udělá každý podle sebe jak komu chutná my třeba lepíme nutelou nebo normál máslový krém a zašlehat do něj trochu kakaového pudinku :-)) a mandlové těsto - prostě všechny ingredience smíchejte a pak dáte uležet. není na tom nic složitého jen to chce trošku zručnosti při balení, já si vždy z těsta jen oddělím malý kousek a ten promnu v dlani rozmáčknu prstem a pak už do něj balím plněný piškoty ;) pracuje se s tím dobře není potřeba ani vyvalovat

  • WeeBear
    WeeBear | 16. 2. 2013 10:57

    Tohle já můžu. Dělala jsem je minulé Vánoce, den na to nebyly, tak jsem musela dělat repete - doporučuji, velmi žravé!

  • linda klein | 7. 12. 2012 08:55

    Ja si marcipan pri vyvalovani podsypavam cukrem. Pridavam do nej par kapek tresti "horka mandle" nebo Amaretto. Vykrojim formickou dve kolecka, ktera prilozim na piskot, spojim okraje a zplostim dohladka. Velice jednoduche a chutne cukrovi, u nas nikdy nechybi.

  • Francina | 7. 12. 2012 08:35

    Dělám také už léta, Vánoce se bez tohoto cukroví i přes jeho náročnost (zde uvedené obtahování těstem) neobejdou. Já si těsto vyválím na placku (ne moc tlustou, tak 2 mm, nutno je ale mít pomoučněný vál, jakmile se přilepí, je problém) a pak vykrajuji skleničkou kolečka asi o průměru 8 cm. Piškoty nesmí být v rumu namočené ani moc ani málo, je potřeba vyzkoušet. Když jsou moc, při obalování těstem těsto potom nasákne a špatně se to dělá a když je piškot namočený v rumu málo tak hrany piškotů těsto trhají. Na samotné obalení si každý nakonec najde svůj "patent", aspoň dle tvrzení lidiček, co už tento recept zkoušeli. :o) Hodně zdaru.

  • dvorakovam | 19. 12. 2011 13:39

    Místo těsta na marcipán jsem použila kupovaný marcipán od Dr.Oetkera. Rozválela jsem ho přes potravinovou fólii a vykrajovala kolečka skleničkou. Recept je úžasně jednoduchý, pomáhaly děti a výsledek je super. Moc díky!!!!!

  • Lenka | 14. 12. 2011 21:21

    Tento recept jsem zkusila poprvé a skutečně je výborný.Jen trošku postrádám radu na obtažení piškotů protože těsto se musí dlouho rozpouštět v ruce opravdu po kuličkách a je to zbytečně dlouhé patlání...tak jestli máte nějáký fígl poradte.Jinak velká dobrota :-)

  • Durga | 3. 12. 2011 12:10

    Přidávám se k požadavku na dopsání receptu. Chybí mi výroba kakaového krému a mandlového těsta. Taky jsem nepochopila, co to znamená "obtáhnout". Je škoda, když výroba takévé dobrůtky není rozepsána.

  • Lucie | 2. 11. 2011 22:00

    Je to výborný,a ani né tak složitý ;-)

  • misa | 5. 12. 2010 20:24

    jojo skosila sem to je je to viborni milovala sem to <3 ;-) <:-) <3 <3

  • Tereza Skružná | 30. 11. 2010 15:00

    Tento recept se mi tedy zdá velmi špatně napsaný! Suroviny, které jsou psané, jsou pouze na těsto a například z čeho se má udělat kakaový krém tady vůbec není. Myslím, že byste tedy měla recept dopracovat, suroviny rozdělit do skupin např. na těsto, na náplň atd. a přepsat postup, aby zahrnoval vše, tedy i přípravu kakaového krému. Děkuji

  • Dáša | 29. 11. 2010 13:57

    jak dlouho před vánoci udělat, aby krém vydržel?díky

  • kovarikova.jana | 27. 11. 2010 14:19

    Podobný recept na koule z dětské krupičky se mi dostal do ruky před rokem a jelikož jsem se ihned pozastavila nad syrovou moukou, lehce jsem ji upražila na pánvi. Nevím, jestli to postačilo, snad ano. Na chuti to, myslím, neubralo. :-\

  • Ivana Šlapáková | 22. 12. 2009 18:03

    skutečně tento recept ať je marcipán kupovaný, z krupice nebo sušeného mléka stojí za to!!!!!!

  • venyss venyss | 21. 12. 2009 20:45

    Měla jsem tento recept již dlouho vyhlídnutý a konečně jsem tedy vyzkoušela, napřed jsem byla dosti skeptická ohledně té krupice,a musím říct, že i při konzistenci těsta, přišlo mi to docela těžko "shromažďovatelné",ale když jsem položila mezi dvě fólie, tak se to poměrně super vyvalovalo a pak i to obalování šlo celkem dobře, takže koho tento recept vystraší, nebojte se ho vyzkoušet, určitě to stojí za TO! Jasná 1.

  • Irena * | 21. 1. 2009 13:11

    Letos jsem dělala a byly hned pryč. Jen marcipán jsem koupila, myslím, že to cenově nevyšlo ani dráž než sušené mléko. A krém jsem poprvé zkusila vyšlehat z másla, salka a rumu. Pozor, suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

  • Jarka O. | 17. 12. 2008 13:32

    To jsem ráda, Zuzano. Už jsem se obávala, že jsem nějaká divná...:-)

  • Zuzana Šindlerová | 17. 12. 2008 11:58

    Jarko, máte samozřejmě pravdu, tepelně nezpracovaný lepek způsobuje nadýmání, křeče a nevolnosti, poškozuje tenké střevo. Doporučuje se minimálně 10minutové tepelné zpracování, aby se vyloučily škodlivé účinky této bílkoviny. Ale proti gustu....

  • Jarka O. | 16. 12. 2008 10:36

    Já to mám takhle zafixované z dětství, víte? My jsme ani těsto na cukroví nesměli ujídat, že je v tom syrová mouka a "zalepí ti střeva". A nedostatečně provařená mouka v omáčce je cítit. Syrovou mouku jíst by mě prostě nenapadlo, ale každý to asi máme jinak :-) Proto jsem pouze popřála dobrou chuť, nebylo to ve zlém. A pokud vím, syrovou mouku nejedí ani vegetariáni. Třeba vědí proč...

  • Olga . | 16. 12. 2008 10:00

    Když pracuji s posypkou(drobenkou) obvykle mi pochybí...A z polohrubé mi chutná víc... :o()

  • Olga Zehnalová | 16. 12. 2008 07:57

    Aby to nebolo celkom zo surovej múky, navrhla by som zemiačky obaliť v marcipáne "Varna", kde sa múka aspoň chvíľu tepelne spracuje anie je to vôbec cítiť surovou múkou.

  • Di - | 16. 12. 2008 07:30

    To myslíte tak, že my všichni, co nejíme mouku syrovou, ale pečeme z ní, tak si nevážíme lidské práce?

  • Jarka O. | 16. 12. 2008 07:25

    Aha...v tom případě přeju dobrou chuť.

  • Ivana Šlapáková | 16. 12. 2008 06:50

    Nebudu se o "syrové" mouce bavit s někým , kdo zná potraviny jen od pultu v obchodě. Voda pokud není z plastu je asi taky syrová. Važte si více základních potravin a práce co je v ní.

  • Jarka O. | 15. 12. 2008 21:27

    Ivano, pokud vím, marcipán se vyvaluje na moučkovém cukru. Jíst marcipán chutnající po syrové mouce bych teda nechtěla, nehledě na to, co syrová mouka musí dělat s Vaším zažíváním :-//

  • Ivana Šlapáková | 15. 12. 2008 19:25

    ovšem, že marcipán dělám ze sušeného mléka, ale protože je v tomto poměru těsto řídké, tak přidávám kombinaci mouky s suš. mléka. Ja vidíte, někdo ji syrovou krupici. Stejně se to lépe na hl. mouce vyvyluje, sušené mléko je hrubé.

  • Jana H. | 15. 12. 2008 12:13

    Marcipán dělám ze sušeného mléka, z krupice mi vůbec nechutná. Piškoty slepuji Nutelou a okoupu je v kávě. Piplačka ale mňamka...

  • Gábina H | 15. 12. 2008 09:28

    Ivano, to fakt jíte syrovou mouku?

  • Ivana Šlapáková | 14. 12. 2008 17:00

    Do marcipánu nedávám krupici, ale hl. mouku, když je marciopán řídký, přidám sušené mléko, nebo mouku.Konzistence - jemné těsto. Rum si naleju do misky a spojené piškoty lehce okoupu v rumu.

  • Ivana Šlapáková | 14. 12. 2008 13:20

    No já nevím jak kdo, ale já vyválím marcipán na vále, štamprlkou vykrajuji kolečko a natahnu pře horní piškotek. Doporučuji nechat piškoty oschnout, pokud jsou mokré tak se marcipán lepí a nedrží.

  • zdenka supolova | 13. 12. 2008 21:49

    Ivanko,nebo někdo,jak obtahujete tím marcipánem ,nějak si to neumím představit.

  • Ivana Šlapáková | 13. 12. 2008 19:01

    Skutečně dobré, dělávám je několikrát do roka, mají velmi velkou výparnou schopnost. :-) (velmi brzy se vypaří)

  • Kateřina Morová | 30. 11. 2008 22:08

    jsou velice dobré do těsta jsem místo mandlové tresti přidala alkohol medovinu královskou a chuť je stejná

  • Linda Klein | 4. 4. 2008 17:59

    Pani Zdenko, ja necham vyslehat ve slehaci maslo s mouckovym cukrem, pak pridam1 az 2 lzice holandskeho kakaa a opet sleham do hladkeho kremu. Cukr pridavam podle chuti, takze vam nenapisu presne mnozstvi. Myslim, ze 125 g masla by melo na jednu davku stacit. Tento krem je velmi jednoduchy a v bramborach dobry. Existuje spousta jinych kakaovych kremu, treba se nejaka kucharinka s nami o recept podeli :-))

  • zdenka | 4. 4. 2008 14:07

    Paní Lindo Klein,napsala byste,prosím,jak děláte ten kakaový krém?

  • Anonym | 3. 4. 2008 17:56

    Jak děláte kakaový krém a jak se potahuje marcipán?Děkuji

  • Olga | 29. 3. 2008 20:32

    Tieto "brambory" som mala velmi rada ešte ako dieťa, potom sa vytratili z cukrární . teda aspoň u nás a začali sa objavovať až v poslednom čase.Ale musím povedať, že teraz mi tak nechutia ako kedysi .Je v nich menej krému a ani ten marcipán nie je taký dobrý. Musím si ich urobiť asi sama, s dobrým marcipánom, lebo ten mám veľmi rada.Podľa mňa, sem patrí najlepšie kakaový krém.

  • Linda Klein | 3. 1. 2008 11:08

    Musela jsem pridelat dalsi davku :-)) Marcipan jsem si koupila a pridala par kapek aroma "horke mandle". Je to vynikajici. Marcipan mohu v jakemkoliv mnozstvi, takze pro me je to ta prava dobrota.

  • Marti | 2. 1. 2008 00:04

    Tak nevim, jestli jsem udelala nekde chybu, ale vubec mi to nechutnalo. Mozna proto, ze nejsem zrovna fanda marcipanu. ale s marcipanem kupovanym to bylo trochu chutnejsi. Mozna je to taky surovinami tady v USA. Jsou prece jenom trosku jinaci. Ale urcite to zkouset uz nebudu.

  • Vlasta Spoustová | 16. 12. 2007 20:19

    Vynikající, lahodné . Dnes jsem dodělala, do vánoc ale nevydrží, jdou rychle na odbyt. Díky za recept

  • Vlasta Spoustová | 16. 12. 2007 20:17

    Vynikající, lahodné . Dnes jsem dodělala, do vánoc ale nevydrží, jdou rychle na odbyt. Díky za recept

  • Bára | 16. 12. 2007 17:27

    Výborné!!! Budu bojovat až do Vánoc aby je rodinka nesnědla dřív!!! Ale, protože jsou velice jednoduché asi udělám ještě jednu dávku!!! Dávám 1*

  • Jana Kaboňová | 2. 12. 2007 21:51

    Prosím Vás,já tomu vůbec nerozumím...Ty brambory se jako dělají z piškotů a jak namočený piškot v rumu ztuhne???A jaký kakaový krém?Vychvaluje te to jako dobrotu,ale jak ji udělat...

  • Vlasta Spoustová | 23. 11. 2007 17:48

    Tak tohle právě hledám. Prosím, nevíte kolik kousků brambůrků je z tohoto množství suroviny?

  • Lída* | 23. 10. 2007 09:23

    Ilonko to jsou oni !!! ty jsem hledala!!! Děkuji určitě vyzkouším.

  • Ilona Horová | 23. 10. 2007 08:37

    Přesně tento recept mám od maminy - dělala je loni a byly výborné - i příteli chutnali, takže je letos určitě zkusím..

  • Anonym | 19. 9. 2007 14:38

    myslím, že paní barča je nějaká rozumbrada! do této dobroty se vždy dával kakaový krém!! takže bez diskuse :-)

  • Lenka | 28. 12. 2006 17:20

    Tak to tedy musím oponovat, protože dobrota to je i s dětskou krupičkou. Moc jsem tomu taky nevěřila, ale je to fakt moc dobré. Jenom prosím opatrně s tou mandlovou trestí, stačí opravdu jen pár kapek.

  • barča | 18. 12. 2006 22:51

    Není-li v návodu přepis, tak to dobrota tedy určitě není, protože obsahuje syrovou mouku. Dobrota to je, dáte-li místo mouky sušené mléko (známá náhražka marcipánu).Piškoty se slepují vanilkovým krémem (máslo, cukr, popř. někdo dává žloutek), ale to už je k diskuzi, někdo radši kakao. Je to piplačka, ale výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Syrové Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Mandlová tresť - hořká Máslo Moučkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Celerový salát

Celerový salát

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
35
Virgin mojito
Virgin mojito
34
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Bramborový závin
Bramborový závin
Bramborový závin s kysaným zelím
Bramborový závin s kysaným zelím
Bramborový závin s povidly
Bramborový závin s povidly
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Brambory (těstoviny) s fazolkami
Brambory (těstoviny) s fazolkami
Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
  • Recepty.cz
  • Brambory - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact