• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Brambory - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Brambory - cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brambory - cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 250
      g dětská krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 0,50
      lahev mandlová tresť - hořká

Postup přípravy receptu

1
Smícháme v těsto, 24 hodin necháme v igelitovém sáčku v chladnu odležet. 1 balíček piškotů slepíme kakaovým krémem, necháme ztuhnout v lednici. Poté okoupeme v rumu (na malou lžičku nalít rum a piškot z obou stran okoupat). Opět necháme ztuhnout, obtáhneme mandlovým těstem, obalíme v kakaovém prášku. Je to velká dobrota!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční rozinkové cukroví

Vánoční rozinkové cukroví

Makové koláčky s povidly - cukroví

Makové koláčky s povidly - cukroví

Vinné cukroví

Vinné cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 30. 11. 2013 11:20

    obtáhnout znamená zabalit do těsta jako když děláte plněné knedlíky :-) krém si myslím udělá každý podle sebe jak komu chutná my třeba lepíme nutelou nebo normál máslový krém a zašlehat do něj trochu kakaového pudinku :-)) a mandlové těsto - prostě všechny ingredience smíchejte a pak dáte uležet. není na tom nic složitého jen to chce trošku zručnosti při balení, já si vždy z těsta jen oddělím malý kousek a ten promnu v dlani rozmáčknu prstem a pak už do něj balím plněný piškoty ;) pracuje se s tím dobře není potřeba ani vyvalovat

  • WeeBear
    WeeBear | 16. 2. 2013 10:57

    Tohle já můžu. Dělala jsem je minulé Vánoce, den na to nebyly, tak jsem musela dělat repete - doporučuji, velmi žravé!

  • linda klein | 7. 12. 2012 08:55

    Ja si marcipan pri vyvalovani podsypavam cukrem. Pridavam do nej par kapek tresti "horka mandle" nebo Amaretto. Vykrojim formickou dve kolecka, ktera prilozim na piskot, spojim okraje a zplostim dohladka. Velice jednoduche a chutne cukrovi, u nas nikdy nechybi.

  • Francina | 7. 12. 2012 08:35

    Dělám také už léta, Vánoce se bez tohoto cukroví i přes jeho náročnost (zde uvedené obtahování těstem) neobejdou. Já si těsto vyválím na placku (ne moc tlustou, tak 2 mm, nutno je ale mít pomoučněný vál, jakmile se přilepí, je problém) a pak vykrajuji skleničkou kolečka asi o průměru 8 cm. Piškoty nesmí být v rumu namočené ani moc ani málo, je potřeba vyzkoušet. Když jsou moc, při obalování těstem těsto potom nasákne a špatně se to dělá a když je piškot namočený v rumu málo tak hrany piškotů těsto trhají. Na samotné obalení si každý nakonec najde svůj "patent", aspoň dle tvrzení lidiček, co už tento recept zkoušeli. :o) Hodně zdaru.

  • dvorakovam | 19. 12. 2011 13:39

    Místo těsta na marcipán jsem použila kupovaný marcipán od Dr.Oetkera. Rozválela jsem ho přes potravinovou fólii a vykrajovala kolečka skleničkou. Recept je úžasně jednoduchý, pomáhaly děti a výsledek je super. Moc díky!!!!!

  • Lenka | 14. 12. 2011 21:21

    Tento recept jsem zkusila poprvé a skutečně je výborný.Jen trošku postrádám radu na obtažení piškotů protože těsto se musí dlouho rozpouštět v ruce opravdu po kuličkách a je to zbytečně dlouhé patlání...tak jestli máte nějáký fígl poradte.Jinak velká dobrota :-)

  • Durga | 3. 12. 2011 12:10

    Přidávám se k požadavku na dopsání receptu. Chybí mi výroba kakaového krému a mandlového těsta. Taky jsem nepochopila, co to znamená "obtáhnout". Je škoda, když výroba takévé dobrůtky není rozepsána.

  • Lucie | 2. 11. 2011 22:00

    Je to výborný,a ani né tak složitý ;-)

  • misa | 5. 12. 2010 20:24

    jojo skosila sem to je je to viborni milovala sem to <3 ;-) <:-) <3 <3

  • Tereza Skružná | 30. 11. 2010 15:00

    Tento recept se mi tedy zdá velmi špatně napsaný! Suroviny, které jsou psané, jsou pouze na těsto a například z čeho se má udělat kakaový krém tady vůbec není. Myslím, že byste tedy měla recept dopracovat, suroviny rozdělit do skupin např. na těsto, na náplň atd. a přepsat postup, aby zahrnoval vše, tedy i přípravu kakaového krému. Děkuji

  • Dáša | 29. 11. 2010 13:57

    jak dlouho před vánoci udělat, aby krém vydržel?díky

  • kovarikova.jana | 27. 11. 2010 14:19

    Podobný recept na koule z dětské krupičky se mi dostal do ruky před rokem a jelikož jsem se ihned pozastavila nad syrovou moukou, lehce jsem ji upražila na pánvi. Nevím, jestli to postačilo, snad ano. Na chuti to, myslím, neubralo. :-\

  • Ivana Šlapáková | 22. 12. 2009 18:03

    skutečně tento recept ať je marcipán kupovaný, z krupice nebo sušeného mléka stojí za to!!!!!!

  • venyss venyss | 21. 12. 2009 20:45

    Měla jsem tento recept již dlouho vyhlídnutý a konečně jsem tedy vyzkoušela, napřed jsem byla dosti skeptická ohledně té krupice,a musím říct, že i při konzistenci těsta, přišlo mi to docela těžko "shromažďovatelné",ale když jsem položila mezi dvě fólie, tak se to poměrně super vyvalovalo a pak i to obalování šlo celkem dobře, takže koho tento recept vystraší, nebojte se ho vyzkoušet, určitě to stojí za TO! Jasná 1.

  • Irena * | 21. 1. 2009 13:11

    Letos jsem dělala a byly hned pryč. Jen marcipán jsem koupila, myslím, že to cenově nevyšlo ani dráž než sušené mléko. A krém jsem poprvé zkusila vyšlehat z másla, salka a rumu. Pozor, suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

  • Jarka O. | 17. 12. 2008 13:32

    To jsem ráda, Zuzano. Už jsem se obávala, že jsem nějaká divná...:-)

  • Zuzana Šindlerová | 17. 12. 2008 11:58

    Jarko, máte samozřejmě pravdu, tepelně nezpracovaný lepek způsobuje nadýmání, křeče a nevolnosti, poškozuje tenké střevo. Doporučuje se minimálně 10minutové tepelné zpracování, aby se vyloučily škodlivé účinky této bílkoviny. Ale proti gustu....

  • Jarka O. | 16. 12. 2008 10:36

    Já to mám takhle zafixované z dětství, víte? My jsme ani těsto na cukroví nesměli ujídat, že je v tom syrová mouka a "zalepí ti střeva". A nedostatečně provařená mouka v omáčce je cítit. Syrovou mouku jíst by mě prostě nenapadlo, ale každý to asi máme jinak :-) Proto jsem pouze popřála dobrou chuť, nebylo to ve zlém. A pokud vím, syrovou mouku nejedí ani vegetariáni. Třeba vědí proč...

  • Olga . | 16. 12. 2008 10:00

    Když pracuji s posypkou(drobenkou) obvykle mi pochybí...A z polohrubé mi chutná víc... :o()

  • Olga Zehnalová | 16. 12. 2008 07:57

    Aby to nebolo celkom zo surovej múky, navrhla by som zemiačky obaliť v marcipáne "Varna", kde sa múka aspoň chvíľu tepelne spracuje anie je to vôbec cítiť surovou múkou.

  • Di - | 16. 12. 2008 07:30

    To myslíte tak, že my všichni, co nejíme mouku syrovou, ale pečeme z ní, tak si nevážíme lidské práce?

  • Jarka O. | 16. 12. 2008 07:25

    Aha...v tom případě přeju dobrou chuť.

  • Ivana Šlapáková | 16. 12. 2008 06:50

    Nebudu se o "syrové" mouce bavit s někým , kdo zná potraviny jen od pultu v obchodě. Voda pokud není z plastu je asi taky syrová. Važte si více základních potravin a práce co je v ní.

  • Jarka O. | 15. 12. 2008 21:27

    Ivano, pokud vím, marcipán se vyvaluje na moučkovém cukru. Jíst marcipán chutnající po syrové mouce bych teda nechtěla, nehledě na to, co syrová mouka musí dělat s Vaším zažíváním :-//

  • Ivana Šlapáková | 15. 12. 2008 19:25

    ovšem, že marcipán dělám ze sušeného mléka, ale protože je v tomto poměru těsto řídké, tak přidávám kombinaci mouky s suš. mléka. Ja vidíte, někdo ji syrovou krupici. Stejně se to lépe na hl. mouce vyvyluje, sušené mléko je hrubé.

  • Jana H. | 15. 12. 2008 12:13

    Marcipán dělám ze sušeného mléka, z krupice mi vůbec nechutná. Piškoty slepuji Nutelou a okoupu je v kávě. Piplačka ale mňamka...

  • Gábina H | 15. 12. 2008 09:28

    Ivano, to fakt jíte syrovou mouku?

  • Ivana Šlapáková | 14. 12. 2008 17:00

    Do marcipánu nedávám krupici, ale hl. mouku, když je marciopán řídký, přidám sušené mléko, nebo mouku.Konzistence - jemné těsto. Rum si naleju do misky a spojené piškoty lehce okoupu v rumu.

  • Ivana Šlapáková | 14. 12. 2008 13:20

    No já nevím jak kdo, ale já vyválím marcipán na vále, štamprlkou vykrajuji kolečko a natahnu pře horní piškotek. Doporučuji nechat piškoty oschnout, pokud jsou mokré tak se marcipán lepí a nedrží.

  • zdenka supolova | 13. 12. 2008 21:49

    Ivanko,nebo někdo,jak obtahujete tím marcipánem ,nějak si to neumím představit.

  • Ivana Šlapáková | 13. 12. 2008 19:01

    Skutečně dobré, dělávám je několikrát do roka, mají velmi velkou výparnou schopnost. :-) (velmi brzy se vypaří)

  • Kateřina Morová | 30. 11. 2008 22:08

    jsou velice dobré do těsta jsem místo mandlové tresti přidala alkohol medovinu královskou a chuť je stejná

  • Linda Klein | 4. 4. 2008 17:59

    Pani Zdenko, ja necham vyslehat ve slehaci maslo s mouckovym cukrem, pak pridam1 az 2 lzice holandskeho kakaa a opet sleham do hladkeho kremu. Cukr pridavam podle chuti, takze vam nenapisu presne mnozstvi. Myslim, ze 125 g masla by melo na jednu davku stacit. Tento krem je velmi jednoduchy a v bramborach dobry. Existuje spousta jinych kakaovych kremu, treba se nejaka kucharinka s nami o recept podeli :-))

  • zdenka | 4. 4. 2008 14:07

    Paní Lindo Klein,napsala byste,prosím,jak děláte ten kakaový krém?

  • Anonym | 3. 4. 2008 17:56

    Jak děláte kakaový krém a jak se potahuje marcipán?Děkuji

  • Olga | 29. 3. 2008 20:32

    Tieto "brambory" som mala velmi rada ešte ako dieťa, potom sa vytratili z cukrární . teda aspoň u nás a začali sa objavovať až v poslednom čase.Ale musím povedať, že teraz mi tak nechutia ako kedysi .Je v nich menej krému a ani ten marcipán nie je taký dobrý. Musím si ich urobiť asi sama, s dobrým marcipánom, lebo ten mám veľmi rada.Podľa mňa, sem patrí najlepšie kakaový krém.

  • Linda Klein | 3. 1. 2008 11:08

    Musela jsem pridelat dalsi davku :-)) Marcipan jsem si koupila a pridala par kapek aroma "horke mandle". Je to vynikajici. Marcipan mohu v jakemkoliv mnozstvi, takze pro me je to ta prava dobrota.

  • Marti | 2. 1. 2008 00:04

    Tak nevim, jestli jsem udelala nekde chybu, ale vubec mi to nechutnalo. Mozna proto, ze nejsem zrovna fanda marcipanu. ale s marcipanem kupovanym to bylo trochu chutnejsi. Mozna je to taky surovinami tady v USA. Jsou prece jenom trosku jinaci. Ale urcite to zkouset uz nebudu.

  • Vlasta Spoustová | 16. 12. 2007 20:19

    Vynikající, lahodné . Dnes jsem dodělala, do vánoc ale nevydrží, jdou rychle na odbyt. Díky za recept

  • Vlasta Spoustová | 16. 12. 2007 20:17

    Vynikající, lahodné . Dnes jsem dodělala, do vánoc ale nevydrží, jdou rychle na odbyt. Díky za recept

  • Bára | 16. 12. 2007 17:27

    Výborné!!! Budu bojovat až do Vánoc aby je rodinka nesnědla dřív!!! Ale, protože jsou velice jednoduché asi udělám ještě jednu dávku!!! Dávám 1*

  • Jana Kaboňová | 2. 12. 2007 21:51

    Prosím Vás,já tomu vůbec nerozumím...Ty brambory se jako dělají z piškotů a jak namočený piškot v rumu ztuhne???A jaký kakaový krém?Vychvaluje te to jako dobrotu,ale jak ji udělat...

  • Vlasta Spoustová | 23. 11. 2007 17:48

    Tak tohle právě hledám. Prosím, nevíte kolik kousků brambůrků je z tohoto množství suroviny?

  • Lída* | 23. 10. 2007 09:23

    Ilonko to jsou oni !!! ty jsem hledala!!! Děkuji určitě vyzkouším.

  • Ilona Horová | 23. 10. 2007 08:37

    Přesně tento recept mám od maminy - dělala je loni a byly výborné - i příteli chutnali, takže je letos určitě zkusím..

  • Anonym | 19. 9. 2007 14:38

    myslím, že paní barča je nějaká rozumbrada! do této dobroty se vždy dával kakaový krém!! takže bez diskuse :-)

  • Lenka | 28. 12. 2006 17:20

    Tak to tedy musím oponovat, protože dobrota to je i s dětskou krupičkou. Moc jsem tomu taky nevěřila, ale je to fakt moc dobré. Jenom prosím opatrně s tou mandlovou trestí, stačí opravdu jen pár kapek.

  • barča | 18. 12. 2006 22:51

    Není-li v návodu přepis, tak to dobrota tedy určitě není, protože obsahuje syrovou mouku. Dobrota to je, dáte-li místo mouky sušené mléko (známá náhražka marcipánu).Piškoty se slepují vanilkovým krémem (máslo, cukr, popř. někdo dává žloutek), ale to už je k diskuzi, někdo radši kakao. Je to piplačka, ale výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Syrové Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Mandlová tresť - hořká Máslo Moučkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
72
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
59
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
56
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bramborový závin
Bramborový závin
Bramborový závin s kysaným zelím
Bramborový závin s kysaným zelím
Bramborový závin s povidly
Bramborový závin s povidly
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Brambory (těstoviny) s fazolkami
Brambory (těstoviny) s fazolkami
Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
Brambory a řízky s brokolicí se sýrem
  • Recepty.cz
  • Brambory - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact