Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme do čtverce na prst silně, potřeme povidly, smotáme, závin položíme na promaštěný plech, potřeme vajíčkem a pečeme při středním ohni asi 30 min.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Josef
|15. 3. 2014 09:23
Tento závin jsem začal dělat loni v lednu. Od té doby je pravidelně na našem jídelníčku, protože je výborný. Dolaďujeme to buď rozinkama, nebo sekanýma vlašskýma ořechama.
Musím pochválit! Bál jsem se,že se bude ,,roztékat,, ,tak jsem ho vložil raději do formy.Příště dám závin do srnčího hřbetu-bude hezčí :-)).Určitě jsem ale udělal dobře,na plechu by se stopro roztékal :-((.Je krásně vláčný,na jazyku se úúúplně rozplývá:-)))