Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
2
Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě 30 minut vaříme.
3
Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
4
Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zdenicka
|31. 7. 2013 14:43
presne tak aji v listovem teste je to super. <3
Alia
|21. 3. 2013 22:59
Dal by se místo vaření v ubrousku uvařit v páře?
Kimisek
|14. 2. 2012 20:57
Ups Prej chyba serveru a nejdnou tři stejné komentáře. Pardon!
Kimisek
|14. 2. 2012 20:56
Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť.
_________________________________________
Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>
Kimisek
|14. 2. 2012 20:56
Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť.
_________________________________________
Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>
Kimisek
|14. 2. 2012 20:55
Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť.
_________________________________________
Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>
Tereza Jarčušková
|2. 2. 2007 12:35
Pečiem aj ako štrúdľu z lístkového cesta ( recept som našla na tomto webe), ale toto má inú chuť. Nerada robím len jeden druh, mám rada pestrosť ))
Vendula Svobodová
|2. 2. 2007 12:04
Zkuste upéci jako např. štrůdl. Nám tak chutná víc.