• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový závin s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový závin s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový závin s kysaným zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory vařené ve slupce
    • 150
      g hrubá mouka
    • 50
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • anglická slanina
    • cibule
  • Náplň
    • 300
      g kysané zelí
    • 50
      g máslo
    • 300
      g klobása nebo vařené uzené maso
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
2
Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě 30 minut vaříme.
3
Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
4
Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdenicka | 31. 7. 2013 14:43

    presne tak aji v listovem teste je to super. <3

  • Alia | 21. 3. 2013 22:59

    Dal by se místo vaření v ubrousku uvařit v páře?

  • Kimisek | 14. 2. 2012 20:57

    Ups :( Prej chyba serveru a nejdnou tři stejné komentáře. Pardon!

  • Kimisek | 14. 2. 2012 20:56

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Kimisek | 14. 2. 2012 20:56

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Kimisek | 14. 2. 2012 20:55

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Tereza Jarčušková | 2. 2. 2007 12:35

    Pečiem aj ako štrúdľu z lístkového cesta ( recept som našla na tomto webe), ale toto má inú chuť. Nerada robím len jeden druh, mám rada pestrosť :)))

  • Vendula Svobodová | 2. 2. 2007 12:04

    Zkuste upéci jako např. štrůdl. Nám tak chutná víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hrubá mouka Klobása Krupice Kysané zelí Máslo Pepř mletý Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

303
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
23
Zahradní hamburgery - grilované
Zahradní hamburgery -…
20
Rozlétané plněné papriky
Rozlétané plněné papriky
19
Batátové pyré s pečenou zeleninou
Batátové pyré s pečenou…
18
Skvělá ryba se zeleninou
Skvělá ryba se zeleninou

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…
Bramborový věnec II.
Bramborový věnec II.
Bramborový závin
Bramborový závin
Bramborový závin s povidly
Bramborový závin s povidly
Brambory - cukroví
Brambory - cukroví
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
  • Recepty.cz
  • Bramborový závin s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact