Opravdu tam patří 2 lžičky cukru?
Mám ráda záviny s bramborovým těstem, tak jsem se rozhodla vyzkoušet. Předem bych chtěla upozornit autorku, že jí v ingrediencích chybí česnek, který pak v postupu používá. Osobně jsem dle postupu nahradila podravku solí (s tímto zásadně nevařím), jako sýr jsem dala pouze madeland a grilovací koření jsem si koupila kvalitní v kořenářství (což byl opravdu dobrý nápad, protože mi toto kvalitní koření úžasně provonělo celý závin). Bohužel mi vůbec nefungovalo těsto, strašně se lepilo, přidávala jsem mouku, nepomáhalo, nakonec jsem uválela příšerné šišky těsto + náplň, všechno dohromady. Vypadalo to hrozně. Chtěla jsem to vyhodit, ale přítel mě přemluvil, ať ty hrůzičky zkusím upéct. A hle, krásně se to nafouklo, vyhladilo, to, že náplň občas trčela vypadalo, že je schválně (jako součást těsta :D), ve výsledku jsme si velmi pochutnali. Příště zkusím výraznější sýr. A děkuji autorce, že si dala práci s uváděním teplot!
myslím si, že plátky ze závinu jsou dost odpovídající velikost 8-) bylo ti tak žravé, že piplání se s pidiporcičkami by byla ztráta času.. jenom 3 letý syn spásl sám půl nohavice!
Tohle vypadá moc dobře, zas něco trochu jiného než klasický <a href="http://www.knedlik.cz/sortiment/bramborove-knedliky/">bramborový knedlík</a>. Při vhodné velikosti by to mohlo jít i jako chuťovka/jednohubka. Ale dělat to v menším asi dost piplačka :)