Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.
Veronika Lindner
|7. 3. 2008 13:05
Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.
Jana Kulakevičová
|6. 3. 2008 21:51
určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....
Veronika Lindner
|6. 3. 2008 13:11
Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.
Lenka
|6. 3. 2008 11:11
Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.
Veronika Lindner
|6. 3. 2008 10:28
Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.
Kateřina Sprušanská
|6. 3. 2008 08:55
brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď