• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový "sýr"

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový "sýr"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • 125
      ml kyselá smetana
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Domácí sýr II.

Domácí sýr II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 2. 2012 17:52

    Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Veronika Lindner | 7. 3. 2008 13:05

    Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.

  • Jana Kulakevičová | 6. 3. 2008 21:51

    určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 13:11

    Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.

  • Lenka | 6. 3. 2008 11:11

    Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 10:28

    Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.

  • Kateřina Sprušanská | 6. 3. 2008 08:55

    brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Brambory
Pokrmy Chuťovky Z brambor Z mléka / sýra Pomazánky Svačina Večeře Vaření Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kyselá smetana Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Smažené banány

Smažené banány

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

92
Dýňová tortila
Dýňová tortila
68
Máslové řízky
Máslové řízky
63
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
29
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová polévka se…
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact