• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový "sýr"

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový "sýr"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • 125
      ml kyselá smetana
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou smetanu, sůl, pepř a vše dobře promícháme. "Sýr" dostane podobu pomazánky.
2
Recept jsem převzala z dolního rakouska, tady se "sýr" přidává jako pomazánka na chleba na obložený talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Domácí sýr II.

Domácí sýr II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 2. 2012 17:52

    Dobrá základní pomazánka, jak psala autorka, k obloženým talířům se moc hodí! Určitě stojí za vyzkoušení.

  • Veronika Lindner | 7. 3. 2008 13:05

    Tak jsem se vcera vecer jeste dozvedela,ze se do toho muze taky pridat nastrouhany kren.

  • Jana Kulakevičová | 6. 3. 2008 21:51

    určitě vyzkouším, dám majolku a asi přidám tavený sýr....

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 13:11

    Pani Lenko,mate pravdu.Ja uz jsem to z majolkou taky vyzkousela.Jak uz jsem psala,v dolnim rakousku to podavaji k oblozenemu taliri.Nekteri sedlaci otviraji doma nekolik mesicu v roce neco jako restauraci,kde nabizeji vsechno vlastnorucne vyrobene(od chleba az po salamy).Dostanou se tam pouze studene veci a otviraji jenom od patku do nedele.Tenhle recept jsem ziskala od jedne selky,ale jinak je tu vseobecne znami.

  • Lenka | 6. 3. 2008 11:11

    Ty brambory určitě vařte ve slupce. U nás existují podobné pomazánky, které slouží jako základ pod obložené chlebíčky - místo smetany tam může být majolka, případně hořčice. Strouhané brambory se prostě na chlebíčky lépe roztírají než klasický bramborový salát.

  • Veronika Lindner | 6. 3. 2008 10:28

    Brambory se vari ve slupce.Mela to byt kysana smetana,to jsem se prepsala,omlouvam se.Je to velice dobre,preji Vam dobrou chut.

  • Kateřina Sprušanská | 6. 3. 2008 08:55

    brambory se vaří ve slupce? kyselá smetana znamená kysaná nebo je to něco jiného??? díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Brambory
Pokrmy Chuťovky Z brambor Z mléka / sýra Pomazánky Svačina Večeře Vaření Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kyselá smetana Máslo Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Rychlá čína

Rychlá čína

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

42
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
34
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová krémová polévka
Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby
Bramborovo-žampionová polévka na dva…
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová polévka se…
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový bochánek (mazanec)
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Bramborový "sýr"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact