• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový stryk ze švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový stryk ze švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory větší
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr krystal nebo krupce
    • 750
      g švestky

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto nebylo moc husté!!!
2
Na plechu rozehřejeme sádlo(asi 2 velké lžíce), horké odstavíme a hned na to vlijeme těsto a rozprostřeme po celém plechu. Na těsto pokládáme vypeckované švestky, pocukrujeme a dáme péct.
3
Pečeme pomalu tak dlouho, dokud nám těsto nezačne chytat krásně hnědozlatou barvu.
4
Než tuto dobrotu začneme konzumovat, není marné si to krásně osladit moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsi | 23. 1. 2008 21:27

    Tak tohle je urcite dobrutka.Já znam stryky z detstvi,ale trochu jinak..."po nasymu" ve Slezsku a v Beskydech ho taky tak delaji mistni "gorole" se stryky pecou na plotne kamen nebo na sporaku na suche plotynce.Pak pomazat maslem,k tomu cukr,pro rozmlsance smetana a nema to chybu.Jo,vzpominky jsou nejhezci,dneska uz je clovek neudela tak,jak nase babicky...

  • Maru | 23. 1. 2008 17:31

    To je rovněž moje vzpomínka na dětství,když stryky dělala babička.Původně je to slezský název,ale to je jedno.Babička to dělala v troubě na pekáči.Nesladí se těsto,ale až povrch stryku.Díky za připomenutí,musím udělat-švestky čekají v mražáku

  • Jitřenka | 23. 1. 2008 15:20

    Stryky se tomu říká na valašsku. Já to dělám na velké pánvi. Těsto dělám přesně, jako na bramborák, včetně česneku. Nejdříve upeču po jedné straně, obrátím a obložím švestkami. Na chviličku přiklopím poklicí a dosmažím. Pokud vaříte jen pro jednoho nebo pro dva, množství z pánve stačí. Pak pocukruju. Je to vážě strašná dobrota. Chutě sladká, slaná, nakyslá a česneková tvoří nevídanou harmonii, i když se to nezdá. Chce to vyzkoušet. Dávám 1. Jo, ještě varování: Švestky jsou strašně horké!! Vždycky si popálím pusu:-))

  • Petra | 21. 1. 2008 21:10

    Ráda bych se zeptala, ty brambory se nesolí? Ráda bych to vyzkoušela, ale tohle mi vrtá hlavou. Děkuji.

  • petr jesina | 15. 11. 2007 20:09

    Znam ten recept z detstvi dala ho babicka aji moje mama je to vinikajici jako malej sem to mel hodne rad kdyz me obe umreli tak sem nevedel jak se to dela u nas se tomu rikalo barchest moc moc diky za recept doufam ze to je ono hned to viskusam

  • Eva P | 16. 5. 2007 20:17

    Taky tento recept znam z detstvi.Jsem rada za tyhle recepty,nemaji chybu! Diky vsem...

  • bookcase | 15. 12. 2006 18:58

    tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)) mňam

  • Kasumi Shinzawai | 15. 7. 2006 19:39

    Výborné!! Měla jsem tu kilo švestek a nevěděla, co s nimi, protože jsem v Anglii a sehnat mouku na pořádný koláč je náročný úkol. Tohle jsem servírovala příteli po jeho návratu z práce a olizoval se až za ušima. Nejlépe je podávat horké a hodně pocukrované!

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 12:54

    Moje babička z Orlických hor dělala totéž, ale pokladla těsto kyselými jablky. Místní název je kucmoch a jeden plech nikdy nestačil. Hotové se pocukruje.

  • Lenka Dobešová | 22. 3. 2006 12:49

    To máte pravdu paní Terezko.Oni ty naše babičky ,ale stejně měli všechno tak trochu zvláštně lepší.Moc mi to od ní chutnalo,sice doma taky,ale jinak.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:37

    Kdesi som toto nedávno čítala, ale ešte som to nikdy nerobila. Teraz určite vyskúšam. Tie naše babičky varili ale dobroty...

  • Hana | 22. 3. 2006 11:45

    Moje babička to taky dělala a převzaly jsme to i se sestřenicemi po ní. Stryka dělala i s jiným ovocem, třeba s meruňkami nebo borůvkami. Každoroční hit babího léta!

  • Lenka Dobešová | 19. 8. 2005 12:27

    Tento recept dělávala babička ,takže jsem to převzala po ní ,ale zrovna PROČ stryk??? na to nedokážu odpovědět.

  • Arina | 19. 8. 2005 11:19

    Tak to bylo něco!! Znám to, ale proč mě nikdy nenapadlo na to dát švestky :-) ? Za to mě napadlo zamíchat do toho cukru na posypání mletý mák. Tím se ta skvělost ještě podtrhne! A za to máslo se vřele přimlouvám. Ještě si dovolím poznámku, co to vlastně stryk je. Je to ve slezském nářečí bramborová placka (převzalo z polštiny). Díky za recept, dávám 1.

  • Lenka Dobešová | 17. 8. 2005 21:57

    A určitě vám to chutná. Já to budu teprve dělat až začnou prodávat ty měkké švestky to pak je něco!

  • Šinyk | 16. 8. 2005 20:42

    Já to horké ještě poliju rozpuštěným máslem a pocukruji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Brambory
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z brambor Koláče Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krystal Hladká mouka Sůl Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Mandlový dort

Mandlový dort

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

83
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact