• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový stryk ze švestkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový stryk ze švestkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory větší
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce cukr krystal nebo krupce
    • 750
      g švestky

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto nebylo moc husté!!!
2
Na plechu rozehřejeme sádlo(asi 2 velké lžíce), horké odstavíme a hned na to vlijeme těsto a rozprostřeme po celém plechu. Na těsto pokládáme vypeckované švestky, pocukrujeme a dáme péct.
3
Pečeme pomalu tak dlouho, dokud nám těsto nezačne chytat krásně hnědozlatou barvu.
4
Než tuto dobrotu začneme konzumovat, není marné si to krásně osladit moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsi | 23. 1. 2008 21:27

    Tak tohle je urcite dobrutka.Já znam stryky z detstvi,ale trochu jinak..."po nasymu" ve Slezsku a v Beskydech ho taky tak delaji mistni "gorole" se stryky pecou na plotne kamen nebo na sporaku na suche plotynce.Pak pomazat maslem,k tomu cukr,pro rozmlsance smetana a nema to chybu.Jo,vzpominky jsou nejhezci,dneska uz je clovek neudela tak,jak nase babicky...

  • Maru | 23. 1. 2008 17:31

    To je rovněž moje vzpomínka na dětství,když stryky dělala babička.Původně je to slezský název,ale to je jedno.Babička to dělala v troubě na pekáči.Nesladí se těsto,ale až povrch stryku.Díky za připomenutí,musím udělat-švestky čekají v mražáku

  • Jitřenka | 23. 1. 2008 15:20

    Stryky se tomu říká na valašsku. Já to dělám na velké pánvi. Těsto dělám přesně, jako na bramborák, včetně česneku. Nejdříve upeču po jedné straně, obrátím a obložím švestkami. Na chviličku přiklopím poklicí a dosmažím. Pokud vaříte jen pro jednoho nebo pro dva, množství z pánve stačí. Pak pocukruju. Je to vážě strašná dobrota. Chutě sladká, slaná, nakyslá a česneková tvoří nevídanou harmonii, i když se to nezdá. Chce to vyzkoušet. Dávám 1. Jo, ještě varování: Švestky jsou strašně horké!! Vždycky si popálím pusu:-))

  • Petra | 21. 1. 2008 21:10

    Ráda bych se zeptala, ty brambory se nesolí? Ráda bych to vyzkoušela, ale tohle mi vrtá hlavou. Děkuji.

  • petr jesina | 15. 11. 2007 20:09

    Znam ten recept z detstvi dala ho babicka aji moje mama je to vinikajici jako malej sem to mel hodne rad kdyz me obe umreli tak sem nevedel jak se to dela u nas se tomu rikalo barchest moc moc diky za recept doufam ze to je ono hned to viskusam

  • Eva P | 16. 5. 2007 20:17

    Taky tento recept znam z detstvi.Jsem rada za tyhle recepty,nemaji chybu! Diky vsem...

  • bookcase | 15. 12. 2006 18:58

    tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel :)) mňam

  • Kasumi Shinzawai | 15. 7. 2006 19:39

    Výborné!! Měla jsem tu kilo švestek a nevěděla, co s nimi, protože jsem v Anglii a sehnat mouku na pořádný koláč je náročný úkol. Tohle jsem servírovala příteli po jeho návratu z práce a olizoval se až za ušima. Nejlépe je podávat horké a hodně pocukrované!

  • Ivana K. | 22. 3. 2006 12:54

    Moje babička z Orlických hor dělala totéž, ale pokladla těsto kyselými jablky. Místní název je kucmoch a jeden plech nikdy nestačil. Hotové se pocukruje.

  • Lenka Dobešová | 22. 3. 2006 12:49

    To máte pravdu paní Terezko.Oni ty naše babičky ,ale stejně měli všechno tak trochu zvláštně lepší.Moc mi to od ní chutnalo,sice doma taky,ale jinak.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2006 12:37

    Kdesi som toto nedávno čítala, ale ešte som to nikdy nerobila. Teraz určite vyskúšam. Tie naše babičky varili ale dobroty...

  • Hana | 22. 3. 2006 11:45

    Moje babička to taky dělala a převzaly jsme to i se sestřenicemi po ní. Stryka dělala i s jiným ovocem, třeba s meruňkami nebo borůvkami. Každoroční hit babího léta!

  • Lenka Dobešová | 19. 8. 2005 12:27

    Tento recept dělávala babička ,takže jsem to převzala po ní ,ale zrovna PROČ stryk??? na to nedokážu odpovědět.

  • Arina | 19. 8. 2005 11:19

    Tak to bylo něco!! Znám to, ale proč mě nikdy nenapadlo na to dát švestky :-) ? Za to mě napadlo zamíchat do toho cukru na posypání mletý mák. Tím se ta skvělost ještě podtrhne! A za to máslo se vřele přimlouvám. Ještě si dovolím poznámku, co to vlastně stryk je. Je to ve slezském nářečí bramborová placka (převzalo z polštiny). Díky za recept, dávám 1.

  • Lenka Dobešová | 17. 8. 2005 21:57

    A určitě vám to chutná. Já to budu teprve dělat až začnou prodávat ty měkké švestky to pak je něco!

  • Šinyk | 16. 8. 2005 20:42

    Já to horké ještě poliju rozpuštěným máslem a pocukruji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Brambory
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Z brambor Koláče Pro děti Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krystal Hladká mouka Sůl Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

65
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
42
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan
Slovenská kapustnica -…
30
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Bramborový stryk ze švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact