Tento šalát pripravujem tak,ako to píše Anonym. Zemiaky v šupke uvarené, najlepšie deň vopred. Je vhodný nielen k rybe, ale aj k fašírkam, k sekanej atď. Možem len doporučiť. Klára
Tento recept delavala na Vanoce moje babicka. Ja osobne ho preferuji spise v lete, nebot je velice svezi. Davam za 1 ;-) Zdenek Kovar, Recepty.cz
Taky letos dělám odlehčenou formu salátu, prakticky ve stejném složení jako je tenhle "srbský" salát. Ocet jsem použila bílý vinný, olej olivový a cibuli bílou, nakrájenou na proužky. A ještě hodně hladkolisté petržele.
Rozhodla jsem se, ze udelam tento salat na stedry den k rybe, a tak jsem si ho asi pred tydnem zkousela. Byl vynikajici! Tak jsem ho dnes dopoledne znovu ukuchtila, jen me napadlo dat misto bezne cibule takove ty cibulove vyhonky, co se kupuji ve svazeccich, no a rekla bych, ze je to jeste o sto procent lepsi, super delikatesa, jestli se nekomu chce vyzkouset, vrele doporucuji! :-)
Tento salát dělávala moje babička, vždycky mi moc chutnal.Ale ona přidávala do nálevu ještě lžíci hořčice,někdy do salátu dala i vařená a na drobno nalrájená vejce.Pocházela z " prajzké",kde měli těm německým receptům dost blízko.
Taky tento salát dělám a miluju ho! Na rozdíl od mého muže, který nesnáší studené brambory... Ale místo normální naší hnědě cibule používám pouze tu ČERVENOU, tak jsem se sálatem i seznámila v Chorvatsku.Červená cibule je velmi jemná. Salát je navíc veselejší a ještě těsně před podáváním někdy doň přidám jen tak na kousky natrhaný hlávkový salát. Parádní mňamka ke grilování!!!
Cibule ztratí svou sílu i tím, když ji nakrájenou propláchneme na cedníku vřelou vodou a necháme okapat. Doporučuji všem, kterým ta čerstvá nedělá dobře.
Tento salát je naprosto vynikající obzvláště v letních měsících. Letos jsme jej se synem /7/ vyzkoušeli v Bosně a bylo to parádní.
Znam a je opravdu vyborny. Vetsinou ho vsak delam z brambor uvarenych ve slupce, ktere pak oloupu a prozenu onim krajecim koleckem. Dochucuji ho, mimo uvedene prisady, mletym peprem. Potvrzuji, ze samotny chutna skvele, doporucuji i k jakekoliv peceni. Pile