• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový salát ze Srbska
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový salát ze Srbska

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový salát ze Srbska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl 1-2
    • 1
      kg brambory oloupané

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu) zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do misky a zamícháme ji s octem, olejem a solí. Přikryjeme ji (kvůli zápachu) a necháme minimálně 10 minut odležet (čím déle, tím víc ztratí cibule na své palčivosti, ale zato pak přichází trochu o svou chuť). Zchlazené brambory smícháme s naloženou cibulí, případně dochutíme solí a octem.
2
Tento salát se hodí především k rybě nebo filé, ale já ho jím i samotný :) Při podávání se může posypat nasekanou petrželkou, ale není to nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Bramborový salát s kuřetem

Bramborový salát s kuřetem

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 24. 12. 2008 21:56

    Tento šalát pripravujem tak,ako to píše Anonym. Zemiaky v šupke uvarené, najlepšie deň vopred. Je vhodný nielen k rybe, ale aj k fašírkam, k sekanej atď. Možem len doporučiť. Klára

  • Kuchařka on-line | 24. 12. 2008 16:26

    Tento recept delavala na Vanoce moje babicka. Ja osobne ho preferuji spise v lete, nebot je velice svezi. Davam za 1 ;-) Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • H. Hospodyňka | 24. 12. 2008 15:17

    Taky letos dělám odlehčenou formu salátu, prakticky ve stejném složení jako je tenhle "srbský" salát. Ocet jsem použila bílý vinný, olej olivový a cibuli bílou, nakrájenou na proužky. A ještě hodně hladkolisté petržele.

  • Erika Mannova | 24. 12. 2008 13:39

    Rozhodla jsem se, ze udelam tento salat na stedry den k rybe, a tak jsem si ho asi pred tydnem zkousela. Byl vynikajici! Tak jsem ho dnes dopoledne znovu ukuchtila, jen me napadlo dat misto bezne cibule takove ty cibulove vyhonky, co se kupuji ve svazeccich, no a rekla bych, ze je to jeste o sto procent lepsi, super delikatesa, jestli se nekomu chce vyzkouset, vrele doporucuji! :-)

  • Naďa z P | 12. 3. 2005 14:18

    Tento salát dělávala moje babička, vždycky mi moc chutnal.Ale ona přidávala do nálevu ještě lžíci hořčice,někdy do salátu dala i vařená a na drobno nalrájená vejce.Pocházela z " prajzké",kde měli těm německým receptům dost blízko.

  • gris | 11. 3. 2005 13:32

    Taky tento salát dělám a miluju ho! Na rozdíl od mého muže, který nesnáší studené brambory... Ale místo normální naší hnědě cibule používám pouze tu ČERVENOU, tak jsem se sálatem i seznámila v Chorvatsku.Červená cibule je velmi jemná. Salát je navíc veselejší a ještě těsně před podáváním někdy doň přidám jen tak na kousky natrhaný hlávkový salát. Parádní mňamka ke grilování!!!

  • Jiřina Jonášová | 9. 12. 2004 14:24

    Cibule ztratí svou sílu i tím, když ji nakrájenou propláchneme na cedníku vřelou vodou a necháme okapat. Doporučuji všem, kterým ta čerstvá nedělá dobře.

  • Eva | 7. 12. 2004 15:02

    Tento salát je naprosto vynikající obzvláště v letních měsících. Letos jsme jej se synem /7/ vyzkoušeli v Bosně a bylo to parádní.

  • Anonym | 6. 12. 2004 13:23

    Znam a je opravdu vyborny. Vetsinou ho vsak delam z brambor uvarenych ve slupce, ktere pak oloupu a prozenu onim krajecim koleckem. Dochucuji ho, mimo uvedene prisady, mletym peprem. Potvrzuji, ze samotny chutna skvele, doporucuji i k jakekoliv peceni. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Oběd Večeře Vaření Vánoce Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Ocet Olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

98
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
23
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Bramborový salát ze Srbska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact