• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborový salát ze Srbska
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový salát ze Srbska

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový salát ze Srbska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl 1-2
    • 1
      kg brambory oloupané

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu) zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do misky a zamícháme ji s octem, olejem a solí. Přikryjeme ji (kvůli zápachu) a necháme minimálně 10 minut odležet (čím déle, tím víc ztratí cibule na své palčivosti, ale zato pak přichází trochu o svou chuť). Zchlazené brambory smícháme s naloženou cibulí, případně dochutíme solí a octem.
2
Tento salát se hodí především k rybě nebo filé, ale já ho jím i samotný :) Při podávání se může posypat nasekanou petrželkou, ale není to nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Bramborový salát s kuřetem

Bramborový salát s kuřetem

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 24. 12. 2008 21:56

    Tento šalát pripravujem tak,ako to píše Anonym. Zemiaky v šupke uvarené, najlepšie deň vopred. Je vhodný nielen k rybe, ale aj k fašírkam, k sekanej atď. Možem len doporučiť. Klára

  • Kuchařka on-line | 24. 12. 2008 16:26

    Tento recept delavala na Vanoce moje babicka. Ja osobne ho preferuji spise v lete, nebot je velice svezi. Davam za 1 ;-) Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • H. Hospodyňka | 24. 12. 2008 15:17

    Taky letos dělám odlehčenou formu salátu, prakticky ve stejném složení jako je tenhle "srbský" salát. Ocet jsem použila bílý vinný, olej olivový a cibuli bílou, nakrájenou na proužky. A ještě hodně hladkolisté petržele.

  • Erika Mannova | 24. 12. 2008 13:39

    Rozhodla jsem se, ze udelam tento salat na stedry den k rybe, a tak jsem si ho asi pred tydnem zkousela. Byl vynikajici! Tak jsem ho dnes dopoledne znovu ukuchtila, jen me napadlo dat misto bezne cibule takove ty cibulove vyhonky, co se kupuji ve svazeccich, no a rekla bych, ze je to jeste o sto procent lepsi, super delikatesa, jestli se nekomu chce vyzkouset, vrele doporucuji! :-)

  • Naďa z P | 12. 3. 2005 14:18

    Tento salát dělávala moje babička, vždycky mi moc chutnal.Ale ona přidávala do nálevu ještě lžíci hořčice,někdy do salátu dala i vařená a na drobno nalrájená vejce.Pocházela z " prajzké",kde měli těm německým receptům dost blízko.

  • gris | 11. 3. 2005 13:32

    Taky tento salát dělám a miluju ho! Na rozdíl od mého muže, který nesnáší studené brambory... Ale místo normální naší hnědě cibule používám pouze tu ČERVENOU, tak jsem se sálatem i seznámila v Chorvatsku.Červená cibule je velmi jemná. Salát je navíc veselejší a ještě těsně před podáváním někdy doň přidám jen tak na kousky natrhaný hlávkový salát. Parádní mňamka ke grilování!!!

  • Jiřina Jonášová | 9. 12. 2004 14:24

    Cibule ztratí svou sílu i tím, když ji nakrájenou propláchneme na cedníku vřelou vodou a necháme okapat. Doporučuji všem, kterým ta čerstvá nedělá dobře.

  • Eva | 7. 12. 2004 15:02

    Tento salát je naprosto vynikající obzvláště v letních měsících. Letos jsme jej se synem /7/ vyzkoušeli v Bosně a bylo to parádní.

  • Anonym | 6. 12. 2004 13:23

    Znam a je opravdu vyborny. Vetsinou ho vsak delam z brambor uvarenych ve slupce, ktere pak oloupu a prozenu onim krajecim koleckem. Dochucuji ho, mimo uvedene prisady, mletym peprem. Potvrzuji, ze samotny chutna skvele, doporucuji i k jakekoliv peceni. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Oběd Večeře Vaření Vánoce Srbsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Ocet Olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

17
Palačinky
Palačinky
17
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
14
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
13
Segedínský guláš
Segedínský guláš
12
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bramborový salát ze Srbska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact