Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka, pokapeme octem, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na malé kostky a na pánvi orestujeme. Vyjmeme slaninu a dáme ji k bramborám.Pokud slanina pustí málo tuku, přidáme 2-3 lžíce oleje.
2
Ve výpeku krátce orestujeme na jemná kolečka nakrájený pórek. Přidáme k bramborám a promícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|15. 5. 2008 12:18
My to podávame práveže studené, slanina je proste stuhnutá, ale lojovitou by som ju nenazvala.
Oldřich Gargulák
|14. 5. 2008 23:46
Tomuto salátu se v některých kuchařkách říká "teplý". Když je příliš studený,tak tuk zlojovatí.V Itálii místo slaniny dávají uvařenou,pokrájenouchobotnici-taky je to mňamka.
Anonym
|29. 9. 2005 13:33
Tohle delavam taky- je vyborne i jako samostatne jidlo. K tomu podavam podmasli, nebo airan:-))) Kdo nevi co je to airan - je to zredeny vodou jogurt, ochuceny soli a peprem, okrajove v Turecku i s cesnekem :-))) Airan