Oloupané uvařené brambory pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Přidáme najemno pokrájené listy medvědího česneku, najemno pokrájenou jarní cibulku (1 silnější nebo 2 slabší) i s částí zelené natě a na menší kusy pokrájená oloupaná vejce. Osolíme, opepříme a opatrně promícháme.
V hrníčku rozmícháme majonézu s hořčicí. Přidáme asi 3 - 4 lžíce láku z okurek nebo feferonek a tím zálivku naředíme. Dochucení záleží na naší chuti. Pokud chceme salát pikantnější, použijeme hořčici dijonskou a lák z feferonek. Pokud jemnější, dáme hořčici plnotučnou a lák z okurek.
Salát rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou. Nebo zálivku rovnou vmícháme do hotového salátu.
Podáváme jako přílohu k řízku, karbanátku... nebo samostatně, jako svěží rychlou večeři nebo svačinu.