.Vzhledem k tomu, že rukola je mírně nahořklá, doporučuji zkusit tento salát: Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky česneku a stříkne trochu dobrého octa, lžičku olivového oleje, špetku soli a špetku pepře . Horké brambory se scedí nebo oloupou (mají být hodně uvařené) a ještě horké nahážou na připravenou rukolu. Pak se co celé, ještě horké, pořádně promíchá. Jíst se to dá teplé i studené. Ovšem nejlepší je to z hořkého salátu, kterému se v itálii říká radíčo. Jenže to u nás snad ani neseženete, přitom to naše rodina pěstuje už padesát let a roste to u nás bez problémů. Velká škoda.
Musím pochválit váš recept,salát je skvělý,kdo ochutná,odchází od nás s receptem!Dík