Vařené oloupané brambory, očištěné ředkvičky a oloupaná vejce nakrájíme na kolečka, cibulku drobně nasekáme. Vše dáme do mísy. V hrnku si rozmícháme několik lžic oleje, ochutíme ostatními ingrediencemi (někdo to rád kyselejší, někdo ostřejší, možno i trochu přisladit) a zalijeme směs v míse. Mícháme jen lehce, aby se brambory nerozpadly.
2
Je to svěží jarní salát a hodí se zejméne k tučnějším pokrmům.
Chtěla jsem dnes udělat jiný salát, takže jsem použila tento recept. Moc jsem tomu nevěřila, dokonce jsem tam raději nedala ani všechny uvařené brambory, ale sklidila jsem od všech strávníků velkou pochvalu. Odolala jsem pokušení vrazit tam majonézu a dobře jsem udělala. Vynikající salát a prý dokonce lepší, než klasický "vánoční".
Podle návodu chutnal, druhý den byla verze obsahující brambory, ředkvičky i s natí, domácí majonézu, dijonskou hořčici a nať sibiřské cibule a nemohli jsme se dohodnout, komu připadne ten zbytek na zítra.
Pastis Petite
|11. 4. 2006 17:07
Výborné! A hlavně tam není majonéza, takže i moje "protituková" rodina to bude jíst...