Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
2
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladnout.
3
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
4
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Také nakládané okurky a brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. 3 ks vařená vejce rovněž nakrájíme na kostičky.
5
Všechny nakrájené ingredience promícháme, osolíme, opepříme, přidáme hrášek bez nálevu, majonézu a hořčici. Salát mícháme zvolna odspodu, abychom si neudělali z vařených brambor kaši.
6
Nakonec rozkrájíme 3 ks vejce na 4 díly a ozdobíme salát na talíři kolem dokola. Poslední vejce nazdobíme jako Rákosníčka, vlasy z petržele, oči z hřebíčků, pusa, nos a uši z mrkve. Párem snítek petrželky ještě nazdobíme hotový salát a dáme jej do ledničky uležet.