Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, okurky a vejce také nakrájíme na kostičky. Nálev z moravanky scedíme a zeleninu přidáme k bramborám. Nálev si připravíme smícháním nálevu z okurek, hořčice, oleje, soli a pepře. Spojíme se zeleninou a necháme v chladu odležet. Velmi vhodný k štědrovečernímu menu.
Náš salátek... jen prosím o opravu: nepatří tam sklenice okurek, ani jedna sklenice nálevu z okurek, ani špetka soli a pepře. Okurek cca 5 kousků, nálev dle chuti, stejně jako sůl, pepř, i tu hořčici a olej dle chuti a kozistence.
Marta Dočekalová
|23. 11. 2008 19:31
Salát jsme měli dnes k obědu. Je moc dobrý, lepší než klasický s majonézou. Dávám velkou 1.
Myš
|12. 3. 2007 14:10
Dělala jsem o víkendu a musím moc pochválit. Přítel si šel několikrát přidat a zbytek si odnesl do práce k obědu. Salát je pikantní, díky láku a olivovému oleji šťavnatý a ještě ke všemu díky absenci mojonézy a uzenin více zdravý než klasický salát, co se dělá na vánoce.Dávám 1*