Fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané fazole smícháme s nakrájenými brambory, přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou papriku nakrájenou na drobné kostičky a promícháme.
2
Ocet, olej, šťávu z citronu, sůl, pepř a špetku pálivé papriky prošleháme vidličkou a nalijeme na salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Světlana
|19. 11. 2006 14:23
Dělám stejný salát jako DI - klasika bramborový, jen přidám bílé vařené fazole. Lépe se mi osvědčily doma vařené než z plechovky - v plechovce bývají velké, a v salátu platí čím menší, tím je salát lepší. Dobrý způsob, jak i odpůrcům luštěnin nějakou bez odporu vecpat :-)
Di
|14. 11. 2006 08:25
Já dělám klasický bramborový salát s majonézou a jogurtem a přidávám do něho vařené bílé fazole. Dále okurky, cibuli, případně jablko, vařenou mrkev. Chce to více ochutit, aby protože brambory a ještě více fazole musí natáhnout příchutě, ale je to zajímavá změna. I tento salát bude určitě dobrý a odpadne práce s vařením fazolí.
Jana Pátková
|13. 11. 2006 18:01
Ten recept jsem měla znát v sobotu, dělala jsem bramborový salát, jak říká manžel zkouška na vánoce, ale kdybych znala tento , tak jsem ho udělala, protože fazole můžeme a je méně kalorický, jak ten můj vánoční. Ještě ho asi do vánoc vyzkouším.