Saláty nejsou jen lehkými letními pokrmy. Tento v teplé úpravě z dýně, brambor a čočky vás plně zasytí a dodá potřebné vitamíny i v chladnějších měsících.
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte tak, aby byly na skus.
Mezitím připravte ostatní suroviny. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, petrželku nasekejte. Vše určené na zálivku dejte do misky a promíchejte metličkou, aby se suroviny spojily.
Uvařené brambory slijte, ještě horké je pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, dejte do mísy a promíchejte s listy špenátu. Přidejte upečenou dýni, cibuli, slitou čočku, petrželku, zalijte zálivkou, dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.