Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky pazochů, měl by zůstat křupavý. Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby se zastavil zbytkový var a zelenina si uchovala barvu. Hrášek prolijte horkou vodou.
Ingredience na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, dobře uzavřete a důkladně protřepejte, aby se všechny suroviny spojily a vznikla hladká emulze.
Uvařené brambory sceďte a pokrájejte na poloviny. Rozpalte pánev s olejem a brambory opečte dozlatova. Ve větší míse smíchejte opečené brambory, chřest a hrášek, přidejte pokrájená sušená rajčata, petržel, mátu nasekanou nahrubo a vše promíchejte se zálivkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)