• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový salát podle mámy
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový salát podle mámy

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový salát podle mámy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 7
      ks vejce
    • 2
      sklenice zelenina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje uděláme míchaná vajíčka - hodně oleje, aby byla řídká. Smícháme je se zeleninou, osolíme, přidáme brambory a podle potřeby dochutíme troškou nálevu ze zeleniny - případně dokyselíme, osladíme, opepříme.
2
Děláme tento salát uz hodně dlouho a míchaná vajíčka mu dodají správnou konzistenci i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:33

    Bože, tenhle salát, to je fakt hnus

  • Anonym | 18. 12. 2006 23:46

    Víte že bramborový salát v klasicky známé podobě se v Česku objevil až po druhé světové válce? A že ve většině evropských zemí se takto nedělá? A že je docela dobře možné, že se k nám dostal z Ruska?

  • Anonym | 18. 12. 2006 16:53

    Každý má asi ten svůj vyzkoušený salátek. Já zase uvařím mrkev, kousek celeru a kousek petržele společně s bramborami. Přidávám vejce vařená natvrdo, pokrájené oloupané jablíčko, pokrájenou kyselou okurku, na drobno pokrájenou cibuli, pokrájenou šunku, trošku hořčice, zakysanou smetanu a bílý jogurt asi půl na půl, citronovou šťávu, trošku Podravky, špetku zeleného mletého pepře, nadrobenou sušenou celerovou, petrželovou a libečkovou nať. Připravím aspoň hodinu před konzumací a nechám v chladu trochu odležet.

  • Anonym | 10. 1. 2006 10:50

    A kde jsi mily Gatariku videl v tomhle salatu majonezu?

  • gatarik | 23. 12. 2005 02:15

    neni nad cerstve jemne uvarenou zeleninu-cerel,mrkev na kosticky nakrajenou,nakladana zelenina je plna chemie a kyselosti. nakladana okurka prida salatu jemnou kyselost. doporucuji jemne nakrajenou cibuli sparit horkou vodou.misto tucne majonezy pouzivam jogurtovou majonezu. dobrou chut.

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:59

    Anonym ma pravdu. Davam tam zeleninu, ktera se jmenuje Zelenina do bramboroveho salatu a je myslim od Hame. Olej pouzivam klasicky slunecnicovy a vajicka do nej supnu syrova a udelam michanici. Ten nalev ze zeleniny vetsinou jeste trochu okyselim, opeprim, proste podle toho, jak mi zrovna prijde k chuti. Obcas pak dokyseluji a trosku doslazuji i cely salat. Pokazde mam asi jinou chut. Je to zajimava zmena oproti majonezovym zalatum.

  • Anonym | 22. 11. 2005 10:23

    Pane Havlík, nedělejte si z věcí větší problém než je nutný a ničeho s nebojte. Zeleninu do bramborového salátu prodávají už připravenou,tj. pokrájenou směs několika druhů včetně okurek, ve sklenicích , v kyselé tekutině - té se říká nálev. Olej vemte jakýkoliv jaký doma máte. Nemáte-li žádný, použijte máslo. Vajíčka se dávají syrová - hned míchejte, jsou namysli klasická míchaná vejce jako třeba děláte občas na snídani. Jen klid a s chutí do toho.

  • Havlík Radomír | 22. 11. 2005 01:20

    Prosim o odpoved od pani Vrabcove na nasledujici otazky:1.Jaka zelnina do br. salatu?2. Vajicka do oleje: rozumi se syrova ci varena?3. Jaky druh oleje?4. Nalev ze zelenny? Jaky?Prominte, ale napsala jste to moc strucne.

  • Nikola S. | 13. 2. 2005 19:13

    Na vanoce jsem si netroufla, ale ted jsem ho zkusila a byla jsem opravdu prekvapena. Je vynikajici, moc jsme si pochutnali. Doporucuji vyzkouset.

  • marie krejzarova | 10. 12. 2004 16:17

    Míchaná vejce v salátu jsem ještě nejedla, ale než budou vánoce udělám průbu,když se osvětší bude i na vánoce.

  • Renata Křížová | 10. 12. 2004 09:53

    Vypadá to zajímavě a asi to bude i dobré, ale to větší množství oleje do vajíček se mi zdá jako zbytečné přidávání tuku. Vajíčka se dají umýchat řidčeji i bez tuku, stačí je dřív odstavit.A taky do salátu vždy přidávám hrášek a kukuřici(ne sterilované ale mražené, chutná jako čerstvé ze zahrádky)

  • Iva Nováková | 10. 12. 2004 08:21

    to je zajímavý recept.Já mám taky jeden.Do salátu dávám zeleninu - mrkev,celer,petržel syrovou, nakrouhanou na jemno. Pak cibuli, jablíčko, hrášek sterilovaný a pak klasika, brambory, horčice, majloka a bílý jogurt nebo kysaná smetana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Hořčice plnotučná Ocet Rostlinný olej Sůl Vejce Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
14
Domácí tatarka
Domácí tatarka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Bramborový salát podle mámy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact