Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme smetanou a necháme prohřát.
3
Do smetany přidáme chilli, sůl, pepř a podle uvážení hořčici (zhruba 3-4 lžíce). Mícháme, než vznikne hustší omáčka, kterou přelijeme nachystané brambory a promícháme.
4
Po vychladnutí lze podávat samotný nebo s přílohou podle chuti.
Výborné, také jsem neměla 2 kelímky smetany, tak jem použila jednu ke šlehání a jednu zakysanou a je to moc dobré. Zbyla mi vejce natvrdo od chlebíčků, tak tam šly také a všichni si moc pochutnali! :-)
Já zkusila sladkou a protože se mi zdálo, že je majdy málo, přidala jsem zakysanou... a bylo to vynikající :-) říkali jsme si, že by ten salát snesl i vajíčko natvrdo. Máme v plánů vyzkoušet, pak dám vědět :-)
Věra z Dc
|27. 2. 2008 13:44
Měla jsem kysanou a bylo to dobré, kdybych měla sladkou asi bych to také zkusila.
Monika Krátká
|26. 2. 2008 20:25
Jakou smetanu autorka receptu myslela? Sladkou (12%), nebo zakysanou anebo smetanu na šlehání tzv. šlehačku? Děkuji za vysvětlení.
Věra z Dc
|26. 2. 2008 13:48
Moc dobrý recept a ta marináda ze smetany, delikatesa. Docela mě překvapilo, že to tu chválím první. Doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý a vynikající recept. dávám 1