Brambory, vejce a kořenovou zeleninu uvaříme, po vychladnutí nakrájíme spolu s dalšími přísadami na kostičky a po promíchání ještě přidáme strouhaný celer - jen trochu. Salát tak dostane pikantní chuť.
Přesně takový děláme doma :-) Vše podle oka, ale přibližně na 2 kg brambor 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, 3 vajíčka, 10-15 dkg gothaje a podle chuti okurek (tak 3/4 sklenice). Kromě láku z okurek a majolky přidáváme ještě trochu hořčice. A manžel trvá na sterilovaném hrášku, ale já jsem zvyklá bez něj.
Takto děláme salát i u nás doma, mám ho moc ráda. Občas přidávám i sterilovaný hrášek. Někdy i trochu láku z okurek, hlavně musí být dobrý sladkokyselý. Je to mňamka. Ivana