Cibuli na jemno nasekáme a dáme do mísy. Přidáme vařený zelený hrášek, na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, nastrouhané (nebo drobně nasekané) sladkokyselé okurky, na kostičky nakrájenou šunku.
2
Přidáme citronovou šťávu, hořčici a majonézu. Vše promícháme a přidáme brambory nakrájené na kostičky a olej a opět promícháme. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti. Pro ty, co mají salát rádi víc nakyselo, můžeme přidat také více citronové šťávy nebo octa.
3
Salát je nejlepší, když se nechá rozležet alespoň 4-5 hodin v lednici.
dneska jsem dělala, perfektní, podobný dělá mamka i babička, tak jsem hledala něco takového. Ukládám a určitě do budoucna ještě udělám! :-)
Petra
|23. 12. 2012 15:18
My máme podobný recept je výborný :-)) :-)) :-)) :-))
Danka Snášelová
|17. 1. 2009 18:28
Do bramborového salátu místo citronové šťávy nebo octa přidávám lák z nakládaných okurek. Hrášek ani mrkev nevařím, ale zeleninu dávám sterilovanou = sterilovaný hrášek a zeleninovou směs do salátu (zelenina je již ochucena).