g
majonéza
, případně zakysaná smetana či bílý jogurt. cca
2
lžíce
hořčice plnotučná
nebo dijonská, cca
lák z okurek
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Vařené oloupané brambory pokrájíme na poloviny a pak na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Okurku nastrouháme na plátky nebo pokrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Pokud máme okurku čerstvou a křehkou, není nutné ji ani loupat. Omytou a očištěnou cibulku drobně pokrájíme i s částí zelené nati a promícháme v míse společně s bramborami a okurkou. Salát dáme do chladna a umícháme si dresing z majonézy a hořčice dle chuti. Trochou láku z okurek dresing naředíme do tekutější konzistence, aby šel salát dresingem lépe polít. Pokud chceme dresing pikantnější, místo láku z okurek použijeme lák z feferonek.