Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a promícháme.
2
Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na drobno a spolu s česnekem orestujeme na olivovém oleji. Přidáme klobásku nakrájenou na malinké kousky, mleté maso a necháme zatáhnout.
3
Odstraníme česnek, přidáme rozmačkaná sterilovaná rajčata i se šťávou (pokud použijeme rajčata čerstvá, tak je spaříme a oloupeme), dále přidáme fenyklová semínka a nechame vařit asi hodinu, skoro vsechna šťáva se musí vyvařit, směs musí mít hustou konzistenci. Do uvařené směsi přidáme posekanou petrželku, dosolíme, promícháme.
4
Pekáček vymažeme máslem, poklademe polovinou brambor, pak rovnoměrně poklademe masovou směsí, posypeme trochou parmazánu a opět dáme brambory. Poté posypeme dalším parmazánem, polijeme trochou rozpuštěného másla a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme trochu odpočinout a podávame.