• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový pekáček nejen z brambor

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
Bramborový pekáček nejen z brambor
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • 300
      g vinná klobása
    • 1
      stroužek česnek
    • petrželka
    • strouhanka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán (necháme si asi 2 lžíce bokem), nadrobno nakrajený česnek a posekanou petrželku a dobře promícháme. Směs dáme do pekáčku, který jsme dobře vymazali olejem a vysypali strouhankou, zarovnáme povrch a posypeme směsi strouhanky(1 - 2 lžíce) a zbylého parmazánu. Pokapeme olejem a dame upéct do vyhřáté trouby na 200°C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme dokud nám povrch nezezlátne (zhruba 15 minut).
2
Podávame jako samostatný chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Bramborový pekáček nejen z brambor 2

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Barevný (nejen) zeleninový pekáček

Bohatý pekáček s masem a květákem

Bohatý pekáček s masem a květákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bananek50
    Bananek50 | 7. 10. 2013 17:58

    Mnam dobrý :-)

  • Inuška | 23. 1. 2012 18:48

    Brambory jsem vařila už oloupaný, dala jsem čtyry stroužky česneku a z úsporných důvodů nastrouhala nivu. Díky, byl to dobrý nápad.

  • polmari | 24. 10. 2011 07:10

    předělala jsem hodnocení - nevím, jak se stalo, ale druhý den po uležení to bylo mnohem chutnější, takže se k receptu nejspíš ještě vrátím ;-)

  • pippiva
    pippiva | 20. 10. 2011 10:40

    To se neda nic delat ;-) , jinak bramborovou smes si v podstate muzete zdokonalit a upravit podle vlastni chute (uzenina, syr, zelenina...)Taky tomu rikame "bramborova pizza" a ingredience co dum dal a mate z toho dalsi recepty. :-)

  • polmari | 20. 10. 2011 07:25

    vyzkoušela jsem, ale už nebudu opakovat - nechutnalo :-(

  • pippiva
    pippiva | 23. 1. 2011 19:54

    jsem rada ,ze chutnalo ! :-)

  • Q | 23. 1. 2011 19:30

    Tak to já jsem naopak dala česneku víc a ještě jsem dala muškátový oříšek. Moc se mně líbila kůrčička ze strouhaného sýra se strouhankou, nikdy mě nenapadlo strouhanku přidat a při tom je to skvělé, je to mnohem lepší než samotný sýr.

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 18:18

    ...koukám,že jsme se s Q shodli :-D .Já jsem si zapomněl dát parmazán stranou(na vršek),tak jsem nahradil plátky eidamu.Česnek jsem vynechal,i tak to bylo fajn ;-) a brambory jsem zas tak nerozmačkával,aby zůstaly kousky ;-)...

  • Q | 23. 1. 2011 17:37

    Tak jsem to vyzkoušela s uzeným eidamem a bylo to moc dobré.

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:35

    a jeste jsem chtela dodat,parmazan se celkove dobre rozpousti,smesi doda takovou kyprost(za tepla,samozrejme)

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 20:04

    On by to mel byt syr vyrazne chuti.Ja to delam s parmazanem,ale muzete to zkusit i treba s ementalem,myslim,ze se tim urcite nic nezkazi.Aspon pak date vedet. :-) ;-)

  • Q | 10. 1. 2011 19:11

    Tak přesně na to jsem se chtěla zeptat - jestli můžu použít jiný sýr. Moc mě to láká, ale nemám ráda parmesan.Nemůže to být jakýkoliv sýr? Proč zrovna Gran Moravia? Určitě to brzo udělám!

  • pippiva
    pippiva | 10. 1. 2011 17:35

    Muzete pouzit Grana Padano nebo cesky Gran Moravia.

  • Zumbistka | 10. 1. 2011 16:43

    lákavé! můžu nahradit parmesan jiným sýrem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Olivový olej Petrželka Strouhanka Strouhaný parmazán Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
35
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Bramborový krém s chorizem
Bramborový krém s chorizem
Bramborový kuba
Bramborový kuba
Bramborový oběd
Bramborový oběd
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát s hořčicovým…
Bramborový salát
Bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Bramborový pekáček nejen z brambor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact