Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i houby pokrájíme, přidáme trochu oleje asi 2 lžíce a 2 lžíce sójové omáčky, prolisovaný česnek, vejce, sůl, koření, vegetu, trochu kmínu, bazalku a společně zamícháme. Brambory scedíme a necháme chvíli vychladnout (aby nepálily), nakrájíme je jak sami chceme (kostky, kolečka, čtvrtky), posypeme trochou bazalky, kmínu, soli, papriky, promícháme.
2
Masu vysypeme na brambory posypané a promíchané s bazalkou, kmínem, paprikou, solí. Vše smícháme, na vrch dáme trochu másla a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut na 180 °C až 200 °C.
3
Potom brambory odkryjeme a necháme ještě dopéct do křupava. 10 minut před dopečením naskládáme na brambory plátky šunky a zasypeme sýrem a necháme dopéct a sýr rozpustit.
Moc dobré - a stačilo míň koření i míň uzeniny, žádná sojovka ani vegeta, přidala jsem zelenou petrželku. Všichni jsme si pochutnali. S čerstvým salátem 1*
léňa
|13. 1. 2015 14:38
trochu moc koření ne? a salámů taky :-\
Sandra
|12. 6. 2013 14:56
Houby nejíme a bazalku nikde nemůžu sehnat.. takže to zkusíme bez toho, ale věřím že to bude stát za to.. :-)
Marta Jungová
|17. 8. 2009 08:02
Přišlo mi to moc slaný, když se dává sojová omáčka už bych sůl nedávala, jen koření.
Edita
|9. 6. 2007 13:44
Držte mi pěsti, jdu to zkusit, protože podle fotky to vypadá výborně a komentáře jsou taky pozitivní :-) Už se mi sbíhají sliny :-)
Lenka
|22. 5. 2007 23:14
Dávám za 1. Je to výborné a jednoduché. Myslím, že bez bazalky by to nebylo ono. Příště přidám ještě víc šunky a sýra - dodají tomu výtečnou chuť.
elen
|9. 9. 2006 13:33
Nemyslím si že by to malo byť zaradené medzi zemiakové jedlá. Je tam skoro pol kila salámu, takže aké bramborové.
MarieS Siudová
|27. 8. 2006 23:02
Je to bašta hodnotím za 1.Bazalku rozhodně nevynechávat.Jako přílohu doporučuji zeleninový salát.
Martina S.
|24. 3. 2006 13:00
Včera navečer jsem brambory zapekla a dnes, po uležení, jsou výborné. Hodnotím za 1.
Alena H.
|22. 3. 2006 08:01
Bramborový oběd jsem dělala včera k večeři, jídlo bylo vynikající. Nedávala jsem bazalku a česnek.
Tereza Jarčušková
|21. 3. 2006 06:53
Ja tiež, Zuzka, a hlavne ak sú zo zemiakov. Máme veľmi vysokú spotrebu zemiakov. : )
Zuzana Bernátová
|20. 3. 2006 19:27
Mám rada jedlá ,ktoré sa môžu pripraviť v jednej nádobe ,šetrý to čas aj riad.