• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborový mazanec
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový mazanec

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový mazanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 250
      g brambory uvařené
    • 1
      žloutek
    • 3
      lžíce rostlinné máslo
    • 4
      lžíce med nebo Pískový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce sušené ovoce
    • 1
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • bílek na potření
    • mandle na posypání

Postup přípravy receptu

1
V trošce vlažného mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít. Ve šlehači našleháme žloutek, med, máslo, rum a šťávu z citrónu. Mouku prosijeme, přidáme našlehanou směs, jemně nastrouhané brambory, kvásek a s vlažným mlékem vypracujeme těsto.
2
Zapracujeme pokrájené ovoce i mandle a necháme kynout. Vytvoříme jeden nebo dva bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, zakryjeme a opět necháme vykynout. Těsto možná zřídne, podle potřeby dodáme mouku.
3
Pak potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a v troubě vyhřáté na 150 - 180 °C upečeme dozlatova. Je určen k rychlejší spotřebě.
4
**Zdroj:** Jarmila Mandžuková - Sladké netloustnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja nwm di te do rit... | 18. 3. 2008 11:11

    vylizte mi

  • Anonym | 18. 3. 2008 11:10

    NEdedekuji k......

  • Jarka O. | 30. 3. 2007 13:57

    Děkuji :-))

  • englicka | 30. 3. 2007 08:27

    včera jsem upekla na zkoušku z poloviční dávky a byl naprosto úžasný.O velikonoce budu opakovat.Moc díky za receptík :O)a dávám jasnou jednotku...

  • MartinV | 29. 3. 2007 11:16

    Jiná než rychlá spotřba u nás nehrozí :-)Tahle knížka přináší spoustu zajímavých receptů a tipů, doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Celozrnná pšeničná mouka Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Hnědý rum Hrubá mouka Mandle Med Mléko Rostlinné máslo Sušené ovoce Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Bramborový mazanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact