• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborový mazanec
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový mazanec

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový mazanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 250
      g brambory uvařené
    • 1
      žloutek
    • 3
      lžíce rostlinné máslo
    • 4
      lžíce med nebo Pískový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce sušené ovoce
    • 1
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • bílek na potření
    • mandle na posypání

Postup přípravy receptu

1
V trošce vlažného mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít. Ve šlehači našleháme žloutek, med, máslo, rum a šťávu z citrónu. Mouku prosijeme, přidáme našlehanou směs, jemně nastrouhané brambory, kvásek a s vlažným mlékem vypracujeme těsto.
2
Zapracujeme pokrájené ovoce i mandle a necháme kynout. Vytvoříme jeden nebo dva bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, zakryjeme a opět necháme vykynout. Těsto možná zřídne, podle potřeby dodáme mouku.
3
Pak potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a v troubě vyhřáté na 150 - 180 °C upečeme dozlatova. Je určen k rychlejší spotřebě.
4
**Zdroj:** Jarmila Mandžuková - Sladké netloustnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja nwm di te do rit... | 18. 3. 2008 11:11

    vylizte mi

  • Anonym | 18. 3. 2008 11:10

    NEdedekuji k......

  • Jarka O. | 30. 3. 2007 13:57

    Děkuji :-))

  • englicka | 30. 3. 2007 08:27

    včera jsem upekla na zkoušku z poloviční dávky a byl naprosto úžasný.O velikonoce budu opakovat.Moc díky za receptík :O)a dávám jasnou jednotku...

  • MartinV | 29. 3. 2007 11:16

    Jiná než rychlá spotřba u nás nehrozí :-)Tahle knížka přináší spoustu zajímavých receptů a tipů, doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Celozrnná pšeničná mouka Citronová šťáva Droždí Hladká mouka Hnědý rum Hrubá mouka Mandle Med Mléko Rostlinné máslo Sušené ovoce Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Makový jablečník

Makový jablečník

Kávová poleva

Kávová poleva

Karamelový krém

Karamelový krém

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
33
Plněné batáty
Plněné batáty
25
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

Temné tajemství Claudie Cardinalové (†87): Syn vzešel ze znásilnění! Roky předstírala, že je bratr

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Bramborový mazanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact