Do pekáče dávám nařezané špekáčky na ježky, které rozprostřu pravidelně po celém pekáči. Mezi ně zastrkám co nejvíce syrových brambor nařezaných na kolečka a samozřejmě oloupaných. Uvařím kuřecí játra ve vodě a pak je nařežu na kostičky a posypu rovnoměrně na brambory a buřt do pekáče. Zaliju cca centimetrem vody do pekáče a zasypu kořením od firmy Clever (kuře na gril). Třeba i jiné koření, ale tohle je vážně vyzkoušené a celý pytlík není na škodu. A dám zapékat.
2
Když zjistím, že jsou brambory akorát a buřtíky pěkně rozšklebené, zaleju smetanou a nechám ještě asi 5-10 minut zapékat. Předtím mi samozřejmě nesmí zmizet voda z pekáče, ale před nalitím smetany je lepší, když je jí tam zase míň, nebo jí odlijeme. Pak posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli, až sami uvidíme, že sýr je rozteklý a do zlatova.
3
Mňam, užijte si. Dělám to často. Ještě tam někdy přidávám kuřecí paličky, které také nejdřív než je přidám do pekáče povařím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Wernischova
|28. 12. 2008 21:51
Masakr by mohl být mňam (i když já bych ubrala buřty a přidala kousek nějaké zeleniny, ale to je moje osobní věc), jen mám jeden dotaz: není škoda předvářet jak kuřecí játra, tak kuřecí paličky? Mám dojem, že se oboje upeče dříve než brambory.