Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků.
2
Těsto dáme do vymazané vysypané dortové nebo koláčové formy a pečeme na 175 °C. Necháme vychladnout a mažeme rybízovou zavařeninou nebo polejeme polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea P.
|26. 5. 2015 08:19
Já tam dávám brambory syrové, tento recept se nese u nás v rodině již několik let a vždy s obrovským úspěchem.. Nemohu moc soudit kolik dní vydrží vláčný, protože déle jak dva dny nám nevydrží ani dva plechy, ale každopádně i mě makovec strašně moc chutná.Protože právě suchý není ;) :-) :-) :-)
Tereza J.
|8. 5. 2008 14:51
Jolanka, do múčnikov sa používajú vždy zemiaky varené v šupke, majú inú chuť a hodia sa tam lepšie.
Jolana Janková
|8. 5. 2008 08:08
Mám stejný dotaz jako anonym před rokem, nevíte někdo? A taky by mě zajímalo, proč musí být ty brambory vařené ve slupce? Děkuji
Anonym
|2. 5. 2007 10:10
Není to ten makovec, který se kdysi prodával v těch tuhých alobalových formách? Po tomto jsem bláznila a mám právě pocit, že byl z brambor, byl takový vláčný, pórovitý, pokud se dobře pamatuji s citronovou polevou...